Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba jakość zdjęć w mmsach

(Temat utworzony: 08-06-2022 04:31 PM)
16171 Wyświetlenia
Lilavi
Pathfinder
Opcje

Mam problem na S21+ polegający na tragicznej jakości zdjęć tekstu które dostaję jako mms. Widać że zdjęcie jest skompresowane do jakiejś bardzo małej rozdzielczości, tak, że nie da się odczytać ani słowa. Widzę podobny temat w starszym wątku sprzed paru lat ale może jest na to obecnie jakaś rada, poza aplikacjami zewnętrznymi?

0 Like
110 Odpowiedzi
PatMajk
Journeyman
Opcje
Ok, dzięki za odpowiedź.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Włącz czat RCS, w nim można wysyłać duże pliki. Jeden warunek: odbiorca musi też mieć go włączonego i być w tej samej sieci.
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Nie musi być w tej samej sieci, RCS działa niezależnie kto ma w jakiej sieci, trzeba mieć tylko włączony czat RCS.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@PatrykPred, w przypadku Play musi być w tej samej sieci.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_c8O42V8
First Poster
Opcje

Witam , gdy wysyłam nagrany film na drugi taki sam telefon jakość nagrania jest tragiczna , co muszę poprawić? Samsung A54 5G

0 Like
Itzzz_Jay
Explorer
Opcje
też tak mam, jak wysyłam plik video na sms to jest bardzo słaba jakość
0 Like
anetajanes
Explorer
Opcje
Za pomocą czego przesłano film ?
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Niestety tak jest i nic się z tym nie zrobi, MMS jak i FB ucinają jakość żeby dany plik przesłać, jeśli chcemy aby był w normalnej jakości to można udostępnić w pobliżu lub wrzucić go na serwer, google one, onedrive. Lepsza jakość będzie podczas wysłania wiadomości jako RCS, lepsza niż MMS i FB ale również zostanie zastosowana kompresja chyba że plik ma mniej jak 100MB
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Druga sprawa to bezpieczeństwo, trzeba pamiętać że na FB wszystko jest na serwerach i w razie ataku na taki serwer ktoś może mieć dostęp do naszych zdjęć, filmów itp które przesyłamy, najbezpieczniejsze są komunikatory End to End, tak jak czat RCS, wiadomość jest tylko na urządzeniach z którego została wysłana i odebrana, nie ma serwerów i jest szyfrowana.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Ja u siebie na przykładzie miałem zdjęcie 200MP I po pobraniu z Messanger miało 3MP 😂.