Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Roaming krajowy opcja w menu S23+

(Temat utworzony: 20-05-2023 07:01 PM)
1432 Wyświetlenia
Gleiber
Apprentice
Opcje
Witam, kupiłem kilka dni temu sobie i żonie S23 i S23+.
W play ona w ustawieniach w S23 sieci komórkowej ma wybór roamingu krajowego albo wszystkie sieci, u mnie w S23+ jest tylko suwak włącz wyłącz roaming bez opcji wyboru krajowy/ wszystko. Dodam, że ja korzystam z esim ona z normalnej karty. Gdzie jest problem, że u mnie nie ma opcji wyboru? Ktoś miał podobnie?
0 Like
16 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To nie jest problem, po prostu przy opcji eSIM nie ma Pan możliwości wybrać recznie roamingu krajowego, tylko odbywa się to automatycznie, dlatego u Pana żony ta opcja jest a u Pana już nie. Gdyby Pan chciał powrócić do opcji wyboru ręcznego, to musi Pan ponownie przejść na zwykłą kartę SIM.
Gleiber
Apprentice
Opcje
Dziś dostałem info z Play w odpowiedzi na reklamację:
"Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie, które dotyczyło roamingu.

Otrzymałem je 22.05.2023 roku za pośrednictwem Chatu Play.

Dokładnie zapoznałem się z treścią zgłoszenia i rozwiązanie zamieszczam poniżej.

Weryfikacja i szczegóły sprawy:

Uprzejmie informuję, że po stronie operator usługi działają prawidłowo. Roaming jest dostępny.

Zalecam weryfikację ustawień urządzenia lub kontakt z producentem sprzętu w celu wyjaśnienia"
Co mogę dalej z tym zrobić? Jakieś pomysły?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nic Pan z tym nie zrobi ponieważ przy eSIM tak jak Panu mówiłem nie możemy wybrać roamingu recznie jak na zwykłej karcie SIM. Proszę wysyłam Panu przykład na moim S23 Pierwsze zdjęcie od lewej z włożoną kartę SIM drugie zdjęcie tylko eSIM. Operator Play.Screenshot_20230531_181233_Call settings.jpgScreenshot_20230531_180950_Call settings.jpg
Gleiber
Apprentice
Opcje
U mnie wygląda to dokładnie tak samo. Czyli operator niż z tym nie może zrobić?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wszystko jest ok to eSIM za nas wybiera automatycznie w jakim roamingu jesteśmy. A przy karcie fizycznej wybieraliśmy ręcznie
0 Like
Gleiber
Apprentice
Opcje
No dobrze, ale jak jestem w strefie przygranicznej w Bieszczadach i nie chce żeby mi się telefon łączył z siecią ukraińska, tylko roaming b orange bo play nie ma tam zasięgu to co mam zrobić? Skoro jest tylko suwak włącz wyłącz roaming. Jak wyłączę to man brak sieci.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
eSIM zawsze będzie wyszukiwał w pierwszej kolejnosci roaming krajowy.
Dawid
Pioneer
Opcje

W moim S10 nie mam do wyboru roamingu krajowego czy zagranicznego. Jest tylko nazwa roaming (pierwsza opcja od góry na skrinie). Chciałbym włączyć jedynie krajowy, bez zagranicznego. Jak to zrobić? Android 12, One UI 4.1

Screenshot_20240823_173259_Call settings.png

0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Cześć! Roaming to roaming. Jeśli sieć krajowa działa w roamingu to klient sam musi pilnować gdzie się znajduje 🤷🏻
0 Like