Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Psucie się jakości zdjęć wrzuconych na instagram

(Temat utworzony: 18-02-2024 07:38 PM)
1995 Wyświetlenia
PrawieDzik
Apprentice
Opcje
Samsung S24 Ultra.
Samsung naprawił problem psucia jakości zdjęć robionych przez aplikację Instagram (co też zapowiadał). Wiadomo, ta jakość nie jest taka jak zrobionego zdjęcia aparatem i włączonego z galerii, ale jest w porządku.

Jednak pojawił się nowy problem. Po zrobieniu zdjęcia aparatem i wrzuceniu go z galerii do InstaStory po jakimś czasie lub w wiadomości do kogoś na Instagramie, mocno psuje się jakość, o wiele bardziej niż gdy swoim starym Note9 robiłem bezpośrednio na Story, nawet. 

Szukałem informacji, czy może coś gdzieś o tym wiadomo, ale nie znalazłem nic, aby ktoś z tym się borykał. Czy to tylko u mnie? Czy to wina ustawień (w Instagramie mam włączoną wysoką jakość multimediów)? Mojego egzemplarza? Czy u innych też to jest i naprawią to w najbliższym czasie?

0 Like
13 Odpowiedzi
PrawieDzik
Apprentice
Opcje
Tak wygląda zdjęcie po zrobieniu go aplikacją aparatu i wysłaniu go do kogoś w wiadomości na instagramie IMG_20240218_192845_715_1000001210_1708280925.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, Instagram nie ma nic wspólnego z Samsungiem. Tutaj jest problem po stronie samej aplikacji. To jest dość częsty przypadek, że tego typu aplikację obniżają jakość zdjęć.

Pozostaje zgłoszenie problemu do dewelopera aplikacji
PrawieDzik
Apprentice
Opcje
Tylko, że problem jest tylko gdy wrzucę tak zdjęcie zrobione tym telefonem, jeśli pobiorę np. Z onedrive zdjęcie zrobione innym telefonem i je wrzucę, to już telefon problemu nie ma. Zapytałem też dwóch innych użytkowników s24 ultra I u nich tego problemu nie ma. Czy w takim razie nie powinienem przypuszczać, że to coś z akurat moim telefonem?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś ponownie zainstalować aplikację Instagram?

Members_msrVihU
First Poster
Opcje

Kurde mam identyczny problem, i nie potrafię sobie z nim poradzić 

0 Like
Members_msrVihU
First Poster
Opcje

Znalazłeś może rozwiązanie? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_msrVihU, jakiego modelu dotyczy problem, jak dokładnie to wygląda i czy próbowałaś już jakichś rozwiązań?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_msrVihU
First Poster
Opcje

1000006827.jpg

1000006828.jpg

 jedno zdjęcie wrzucone z galeri na instagram a drugie poprostu z galerii. Samsung Galaxy s24ultra. 

0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Members_msrVihU W ustawieniach aplikacji Instagram znajduje się funkcja "Użycie danych i jakość multimediów". Jest tam dostępna opcja "Prześlij w najwyższej jakości", która jest domyślnie wyłączona, więc możesz sobie ją włączyć. Dodatkowo oszczędzanie danych w ustawieniach aplikacji, jak również w ustawieniach systemu Android powinno być wyłączone. To powinno znacząco poprawić jakość wysyłanych plików, jednak nie da się ukryć, że ostatnie słowo mają instagramowe algorytmy, które używają wysokiej kompresji, a których użytkownik nie może wyłączyć.

0 Like