Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Denerwujący napis przy generowanych tapetach

(Temat utworzony: 01-10-2024 11:43 AM)
396 Wyświetlenia
mr0czny
Voyager
Opcje
Witam,
Posiadam Samsung Galaxy S24 Ultra z najnowszym systemem One UI 6.1.1/6.1. Nowe funkcję AI spisują się niesamowicie. Lecz niestety funkcja generowane tapet przez SI otrzymały uciażliwy napis Generowane przez Sztunczną Inteligencje, które według mnie psuję urok tapety. W pierwszych wersjach było lepsze rozwiazanie ponieważ było aby logo tych gwiazdek z Galaxy AI. W dodatku były przyciemnione, przez to nie rzucało się w oczy. 

Mam nadzięję że projektanci tej funkcji/aplikacji przeprojektują to zeby było tak jak dawniej, ponieważ te generowanie tapet ma potencjał lecz ten napis troche mnie zaraża.
Pozdrawiam.

image

0 Like
3 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@mr0czny Takie komunikaty będą konsekwentnie dodawane do każdej grafiki, żeby użytkownicy nie mieli wątpliwości, że mają do czynienia z automatycznie wygenerowanym obrazkiem. Ta zmiana wynika z aktualizacji warunków korzystania z usług Google, w których jest informacja, że funkcje AI nie mogą być wykorzystywane do wprowadzania innych w błąd, aby myśleli, że treści od generatywnej sztucznej inteligencji zostały utworzone przez człowieka.

mr0czny
Voyager
Opcje
Hmmm. Zapewne też są jakieś wymagania. Ale i tez napewno byłaby jaka kolwiek możliwość otagowania tego lub przedstawienia tego komunikatu w inny sposób. Rozumiem w aplikacja takich jak galeria itd. I nawet to nie przeszkadza, ale te tapety napewno dałoby sie w jakiś inny sposób załatwić. Tak aby google nie miał problemu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mr0czny, Musiałbyś wyeksportować wygenerowaną tapetę do pliku, usunąć logo AI i ponownie ją ustawić. Innej opcji nie ma, a Samsung raczej nie wróci do starego oznaczenia, skoro zmieniła się polityka Google.