Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przełączanie aplikacji IKO/BLIK

(Temat utworzony: 30-01-2022 05:37 PM)
1679 Wyświetlenia
cst231
Student
Opcje

Witam, posiadam Galaxy S21, problem polega na tym iż telefon nie przełącza się pomiędzy aplikacjami. Najprościej opisując: W aplikacji sklepu/przeglądarce u sprzedawcy wybieram płatność BLIK'iem, przechodzę do mojej aplikacji bankowej (IKO) i kopiuję kod BLIK, wpisuję go w sklepie i potwierdzam. I w tym momencie telefon zamiast automatycznie przełączyć się do uruchomionej w tle aplikacji IKO wysyła tylko powiadomienie, że płatność BLIK oczekuje na potwierdzenie, muszę ręcznie wejść z powrotem do aplikacji banku i tam to potwierdzić, moim poprzednim telefonem był Galaxy S8 i na tamtym telefonie płacąc blikiem telefon sam się przełączał do aplikacji bankowej kiedy zobaczył że trzeba potwierdzić płatność. Da się to gdzieś zmienić? Ustawienia aplikacji bankowej sprawdzałem już 3 razy i nigdzie nie widzę opcji aby można było coś w tym kierunku zmienić więc obstawiam, że skoro na S8 to działało a na S21 nie działa to jest to wina telefonu.

0 Like
15 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
patyczak
Black Belt 
Opcje
Niestety, jeśli nie płacisz zbliżeniowo, to za każdym razem musisz przejść do aplikacji bankowej, żeby potwierdzić płatność.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@cst231  Witam

Dokładnie tak to wygląda, również korzystam z aplikacji IKO i trzeba wrócić do aplikacji aby potwierdzić płatność.

FaoT
Pathfinder
Opcje
Cześć. Łącze sprawie z aktualizacja S10+ do ui4.1 a mianowicie od czasu instalacji mam problem z płatnościami w iko. Mianowicie gdy chce autoryzować płatność w jakimś sklepie internetowym blikiem to nie wyskakują powiadomienia ani w aplikacji ani w belce powiadomień telefonu. I po chwili tranzakcje została anulowana 😕 support banku twierdzi że u nich jest wszystko ok kazali mi usunąć aplikacje i od nowa skonfigurować, zrobiłem to nic nie dało. Macie podobny problem z płatnościami? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FaoT  Cześć

U mnie normalnie wyskakują powiadomienia, tylko musze wejść w aplikacje i tam potwierdzam, sprawdź czy masz odpowiednio ustawione powiadomienia w aplikacji.

FaoT
Pathfinder
Opcje
Wchodzę do aplikacji i tam też nic nie wyskakuje do akceptacji płatności. Dopiero jak minie jakiś czas to pojawi się powiadomienie że anulowano transakcję.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FaoT  Wykonałbym czyszczenie danych aplikacji

szczepan86
Explorer
Opcje
Miałem tak kiedy włączona była funkcja oszczędzania Bateria nawet przelewy mi nie przychodziły byly
0 Like
FaoT
Pathfinder
Opcje
Też mam włączona funkcje oszczędzania. A włączyłem to dlatego że po update do ui4.1 strasznie mi bateria krótko trzymała. Wyłączyłem funkcje oszczędzania. Dam znać czy pomogło.
0 Like