Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Profil służbowy

(Temat utworzony: 22-05-2022 09:14 PM)
13955 Wyświetlenia
Aborows40
Explorer
Opcje
Jak wylaczyc całkowicie aplikacje praca itp
Ungreaz
Apprentice
Opcje

Cześć, 

Użytkownicy Galaktyk - czy używacie profilu służbowego? 

Odkrywając ostatnio potencjał procedur i ich zastosowań od razu zacząłem przeglądać możliwości włączania Aplikacji służbowych w danym przedziale czasowym, lokalizacji (np. biuro) oraz np. aktywowania drugiej karty SIM w telefonie (służbowej), ale nie znalazłem takiej opcji. 

Uważam, że takie procedury są wręcz stworzone dla częściowej automatyzacji pracy na urządzeniu mobilnym. Każdy z nas pracuje "gdzieś", i definicje można układać różne, ale chyba nikt nie zaprzeczy, że poniższa procedura nie ułatwi życia: 

- jest 8:00 ⚠️? super: Samsungu, włącz Aplikacje służbowe, otwórz Outlooka, włącz dźwięki i przyjmowanie połączeń od nieznanych numerów etc. 

Kawę może też zrobi przez Smart Things ale skupmy się na procedurach w Aplikacjach Służbowych 😁

Przyda się? 

0 Like
Kenas96
Pioneer
Opcje
Kurcze jakby się taką procedurę dało ustawić to by było wyśmienicie.
-Wchodzę do samochodu, telefon łączy się przez BT i następuje procedura włączenia się lokalizacji, yanosika i transmisji danych.
-Wychodzę z samochodu, rozłącza się BT i automatycznie wyłącza się lokalizacja, yanosik i transmisja.
0 Like
Ungreaz
Apprentice
Opcje

Jeśli dobrze kombinuję to akurat Twój przykład da się zrobić. 

Jeśli-> urządzenie BT (Twój samochod) jest połączony -> Uruchom aplikacje Yanosik + Uruchom lokalizację. Zaznaczone odwrócenie po rozłączeniu.   

Próbowałeś w ten sposób skonfigurować Twoją procedurę?

Kenas96
Pioneer
Opcje
Hmmm dzięki za info. Spróbuję wieczorem ogarnąć;)
0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

To, o czym piszesz jest raczej niemożliwe, bo Tryby i procedury nie są w stanie sterować pojedynczą kartą SIM.

Zastanawiam się też, czy procedura jest w stanie umożliwić uruchomienie Outlooka z kontenera Aplikacji służbowych. Choć sama możliwość uruchamiania aplikacji istnieje, to jednak zapewne uruchamia je z kontenera prywatnego.

0 Like
Ungreaz
Apprentice
Opcje

Outlook to byłby ekstra dodatek, natomiast kluczowe jest aktywowanie Aplikacji służbowych. Wyobrażam sobie, że praca na tychże aplikacjach we wspomianym przez Ciebie kontenerze mogłaby działać tak samo jak przełączanie apek w ekranie aplikacji, gdzie mamy ewidentny podział Prywatne | Służbowe. 

0 Like
Marylany9
First Poster
Opcje

Witam, przychodzę do Państwa z nurtującym pytaniem, liczę na pomoc. Otóż w ustawieniach>google>konfiguracja i przywracanie>skonfiguruj profil służbowy - kiedy wchodzę w to ustawienie w celu jego usunięcia pokazuje mi się okno, w którym muszę wpisać kod administatora it, tyle, że takiego nie posiadam. Urządzenie (A70) zostało kupione używane, po rozmowie ze sprzedającym dowiedziałam się, że żadnej firmy nie posiadał. Co w takiej sytuacji mogę zrobić? I czy w ogóle coś mogę:)

Z góry dzięki, pomyślności.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marylany9 Przed założeniem profilu służbowego, musiałeś zeskanować kod QR lub wpisać kod. Skontaktuj się z osobą, która udostępniła ci kod.

Screenshot_20230823_225708_Device Policy.jpg

AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!

Niestety ktoś wcześniej musiał skonfigurować profil służbowy. Być może poprzedni właściciel w pracy dał sobie to zrobić na prywatnym telefonie.

Przejdź kolejno Ustawienia->Konta i kopia zapasowa->Zarządzanie kontami. Czy widzisz w tym miejscu podpis "konto służbowe", ewentualnie "Praca"?

Pozdro!
Marylany9
First Poster
Opcje
Okej a gdzie chociażby ktoś ma mi dać ten kod i jak go znaleźć?
0 Like