Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z netfliksem

(Temat utworzony: 04-04-2021 05:55 AM)
1936 Wyświetlenia
Sylwas
First Poster
Opcje
Po ostatniej aktualizacji telefonu Samsung Galaxy a40 mam problemy z netfliksem zacina się obraz albo dźwięk wielokrotnie ktoś wie może o co chodzi??? 
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Bobas79, może również być tak, że to jest błąd po stronie samej aplikacji i należy skontaktować się bezpośrednio z jej twórcą. Ale może spróbować też zrobić hard reset bez wgrywania kopii ustawień i aplikacji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje

Witam. Jestem posiadaczem od lutego tego roku zwykłego, małego S23. Jakie było moje rozczarowanie kiedy podczas oglądania na owym telefonie, na netflix/amazon prime, w najwyższej jakości filmów czy to po wifi czy po LTE(T-mobile bez limitu prędkości czy gb) - dochodzi do zacinania podczas odtwarzania filmów. Robiłem soft reset/wipe cache partition, miałem zdalną pomoc konsultanta na moim telefonie po przez apke tutor a także instalowałem/odinstalowywałem netflixa/amazon prime i nadal nic. Problem występuje nie za każdym razem ale często, nawet jak wrócę do sceny gdzie zacinało to raz zacina raz nie. Zaktualizowałem dziś t.j. 28.03.2024r telefon nową aktualizacją i nadal nic. Czyli zostało mi odesłanie telefonu na gwarancji tylko? Nie wiem czy procesor czy grafika nie daje rady albo pamięć ufs 4.0 bo mam wersję 8/256 gb??? 

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Sprzętowo musi działać idealnie... na A52s netflix i Amazon chodzą idealnie... tylko HBO lubi zacinać na wszystkim...
0 Like
OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje
Czyli jestem jedynym użytkownikiem s23 na świecie z zacinającym się podczas odtwarzania filmów Netflixem /Amazonem prime😂😂😂
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@OtoPanDoktorek A czy nie masz może właczonego jakiegoś trybu oszczędzania baterii/danych? Możesz jeszcze przesłać raport o błędach poprzez Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach, ale weryfikacja na pewno zajmie co najmniej kilkanaście dni, więc jeżeli sprzęt jest na gwarancji, a wszystko inne zawiodło, to warto oddać go na diagnostykę.

0 Like
OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje
Tak, tryb oszczędzania i baterii adaptacyjnej został wyłączony na stałe. Będę odsyłał telefon na gwarancji bo nie ma sensu dłużej czekać. Telefon zakupiłem w lutym tego roku także jak ma się psuć to lepiej na gwarancji
0 Like
OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje
Zapomniałem dodać, że w okresowych przypadkach w bardzo jasnych scenach fimu np: podczas rozbłysku po wybuchu obraz jest pikselowaty, nie ostry o bardzo niskiej jakości. Tak jakby nie radził sobie telefon z obsługą kodeków video chyba🤔😂
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@OtoPanDoktorek, możesz jeszcze spróbować hard resetu bez wgrywania kopii zapasowej aplikacji oraz ustawień.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje
No właśnie gdzieś to też wyczytałem także sprubuje jeszcze to dziś i dam znać czy coś się zmieniło
OtoPanDoktorek
Explorer
Opcje
Zrobiłem hard reset bez wyrywania kopii i dalej to samo... LIPA!!! Także teraz już na 100% będę odsyłał telefon na gwarancję
0 Like