16-06-2019
02:52 PM
– ostatnio edytowany
11-05-2023
09:41 AM
przez
OleksiiA
Witam , ostatnio nabyłem telefon Samsung Galaxy S10+.Próbując podłączyć go z zainstalowaną aplikacją Android auto do samochodu marki Mercedes otrzymuje powiadomienia , iż nie udało się połączyć android auto z samochodem.Próbując zrobić to samo z S8 i S8+ wszystko działało.Na S10+ próbowałem już reinstalować aplikacje lecz nadal telefon nie chciał się połączyć.Po premierze tego modelu było dość głośno o niedziałającej współpracy S10 z Android Auto lecz myślałem że po ponad 3 miesiącach problem został rozwiązany.Da się to jakoś uratować ? Jestem naprawde zawiedziony...
16-06-2019 03:15 PM
@Piterek64 na początek sprawdź, czy telefon posiada najnowsze aktualizacje? Nic nie napisałeś, czy telefon od operatora, czy z wolnej sprzedaży?
16-06-2019 05:45 PM
@Piterek64, przejrzałem angielskie forum i znalazłem kilka wątków, w którym użytkownicy zgłaszają problemy z Android Auto. Nie znalazłem natomiast żadnych wskazówek, które byłyby pomocne w tej sytuacji.
Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Jestem ciekawy jaka będzie odpowiedź z działu technicznego. Daj znać jak otrzymasz odpowiedź.
16-06-2019 05:57 PM
Ja znalałem taką stronę jakie są auta Mercedes benz i tutaj Android Auto też na stronie Google Play poczytać w komentarzach.
22-07-2019 10:22 PM
Zgłaszałem do Samsung Members ten problem. Jedyne co przeczytałem w odpowiedzi to informację o braku konieczności wsparcia przez Samsunga aplikacji niedostępnej oficjalnie w sklepie Play oraz po wymianie zdań abym kontaktował się z Google. Świetne podejście do klienta. Żałuję, że przeszedłem z S8 na S10. Szkoda, że nie przeczytałem o tych problemach przed zakupem.
23-07-2019 07:34 AM — edytowano 23-07-2019 08:45 AM
@uzet android auto nie jest niestety aplikacją dostarczaną przez producenta telefonu. Takie kwestie też warto zrozumieć.
23-07-2019 08:26 AM
@uzet, Samsung nie jest producentem tej aplikacji, dlatego warto zgłosić ten błąd również do Google. Kontakt z deweloperem znajdziesz w sklepie Google Play.
23-07-2019 09:16 AM
@uzet Na mój telefon A6 2018 też nie mogę pobrać bo Google nie udostępił tej apki.
23-07-2019 09:24 AM
@vdsl2, aplikacja Android Auto oficjalnie nie jest dostępna w naszym regionie. Problem jednak nie dotyczy pobierania aplikacji tylko działania na telefonach Galaxy S10 i to nie tylko u nas ponieważ problemy znalazłem również na zagranicznych forach o czym pisałem w jednej z moich poprzednich wiadomości.
23-07-2019 09:47 AM — edytowano 23-07-2019 10:03 AM
Rozumiem, że producent nie może odpowiadać za aplikacje firm trzecich. Zgoda ale tutaj chodzi o problem, który ewidentnie leży po stronie Samsunga. Dlaczego na najnowszej wersji oprogramowania, tym samym Androidzie i OneUI 1.0 w S8 wszystko działało bez zarzutu, a nagle w S10 jest problem i to na całym świecie. Odpowiedź o nie wspieraniu aplikacji w Polsce bo nie ma jej oficjalnie w sklepie to słaba wymówka. Ciekawe czy gdyby nagle przestał działać Facebook czy GMail lub inna z podstawowych aplikacji też umyliby ręce? Pewnie tak, bo to ich specjalność. Tak jak z wymianą różowych i wypalających się ekranów w S8. Mnie przyjęli reklamację, a kilka miesięcy później gdy byłem w tym samym Samsung Plaza w innej sprawie próbowali wmówić dziewczynie w kolejce obok, że to jej wina. Gdy wtrąciłem się do rozmowy stwierdzili, że takie dostają instrukcje "z góry" i to co kiedyś było usterką teraz już nią nie jest.