Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem zrobienia pomiaru EKG i ciśnienia tętniczego na smartwatch Samsung Galaxy watch 4 z telefonem Xiaomi Mi 10 T

(Temat utworzony: 10-07-2022 10:12 AM)
4955 Wyświetlenia
Tysska_xo
First Poster
Opcje

Szukałam rudnych sposobów. Nie wiem dokładnie jaka aplikacje trzeba ściągnąć. Zegarek ogólnie połączył się z telefonem, ale nie działają pomiary EKG... Możliwe, że telefon nie będzie posiadał takiej aplikacji ja Samsung health monitor?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, Aplikacja Samsung Health Monitor oraz EKG i ciśnienie tętnicze będą dostępne tylko w tedy, gdy Galaxy Watch będzie sparowany z urządzeniem Samsung.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
EKG i ciśnienie tętnicze działa tylko i wyłącznie gdy zegarek sparowany jest z telefonem Samsung. Informacje o tym fakcie są podawane w każdym możliwym miejscu - w reklamach, opisach, recenzjach i instrukcji obsługi.
Rozwiązanie
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, Aplikacja Samsung Health Monitor oraz EKG i ciśnienie tętnicze będą dostępne tylko w tedy, gdy Galaxy Watch będzie sparowany z urządzeniem Samsung.
proktor37
Voyager
Opcje
Kiedyś uruchomiłem sobie na Hua P30 Pro, trzeba trochę nakombinowac ale się dało.Na sieci można poczytać jak obejść sprawę. Jedna uwaga: na smartfonach Samsunga, działa zdecydowanie lepiej.
0 Like
M978
First Poster
Opcje
No właśnie mam sparowane wszystko i niby mierzy a nie pokazuje ile mam
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@proktor37  Podane funkcje zdrowotne działają prawidłowo jedynie na urządzeniach Samsung które posiadają androida w wersji minimum 7.0.  Producent nie gwarantuje działania w przypadku nieautoryzowanych metod na telefonach innych producentów.

0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje

Mogę poprosić o opisanie jak mam to xrobic

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Alina1  Dzień dobry 

Witam, aby zmierzyć EKG i ciśnienie musi mieć Pani zainstalowaną aplikację Samsung Heathl Monitor. Powinna być ona zainstalowana w zegarku a jeśli jej nie ma to da się ją pobrać przez Galaxy Store. Gdy już Pani ją zainstaluje na zegarku i telefonie, powinna ona pokierować jak zmierzyć dany parametr. Pojawi się instrukcja krok po kroku.

Dodatkowo przesyłam poradnik:

https://eu.community.samsung.com/t5/wideo/jak-wykona%C4%87-pomiar-ekg-za-pomoc%C4%85-aplikacji-samsu... 

0 Like
proktor37
Voyager
Opcje
Musisz poszukać w sieci, niemniej jednak trzeba rootowac zegarek, czego nie polecam. Proponuje iść w jednego producenta. Ja tak zrobiłem, długo nie wytrzymałem na takiej hybrydzie.
0 Like
Alina1
Journeyman
Opcje

Dzięki. Też tak zrobię. Bo nie da się tak na dłuższy czas 

0 Like