Cześć, zaktualizowalem telefon i po zakończeniu aktualizacji pokazało mi się okienko by wpisać numer telefonu. Zrobiłem to, jednak później gdy pytało o połączenia i wiadomosci przez wi-fi i sieć komórkowa i informowało o możliwych opłatach to zrezygnowałem. Zastanawiam się teraz czy wszystko jest dobrze gdyż gdy w Wiadomościach kliknę Więcej (trzy kropki) i w Ustawienia czatu to nic się nie otwiera (tak jakby pojawia się puste okno na ułamek sekundy i od razu znika). Co powinienem zrobić?
Edit: udało mi się to ruszyć zmieniając domyślna aplikacje do obsługi wiadomości. Po ponownym ustawieniu Wiadomości Samsung (tych, które były pierwotnie) gdy wejdę w Ustawienia Czatu to pokazuje mi się takie pole (zrzut ekranu).
Gdy zmienię domyślna aplikacje na te np. Wiadomosci od Google i później znowu te Samsungowe i wejdę w Ustawienia czatu to pokazuje się coś takiego (zrzut ekranu)
Po kliknięciu Start raz zapytało mnie o wpisanie numeru telefonu, raz wyskakiwalo Błąd rejestracji gdy wchodziłem w te Ustawienia, raz po prostu otworzyło się to okno z pierwszego zrzutu ekranu. Raz tez Po kliknięciu start pojawił się Błąd rejestracji natomiast później gdy wchodziłem w Ustawienia czatu to wyświetlało się to z pierwszego zrzutu ekranu. Zdarzyło się też, że po kliknięciu Start wyskoczyło Rejestracja Zakończyła się pomyślnie i później po wejściu w Ustawienia czatu ppkazywalo się to z pierwszego zrzutu ekranu.
Powinienem być zarejestrowany? Czy może zmienić domyślna aplikacje raz jeszcze i nie klikać Start? Po zarejestrowaniu się nie ma nigdzie opcji wyłączenia tego w inny sposób.
Swoja droga w tych Wiadomościach od Google tez pyta o funkcję czatu. Raz pokazuje, że jest niedostępne na tym urządzeniu a raz pyta czy włączyć. Polecacie Wiadomości Samsungowe czy też te od Google? I jak wcześniej: zarejestrować się w tej usłudze czy nie?