Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z trybem sieci

(Temat utworzony: 14-08-2023 11:21 AM)
2792 Wyświetlenia
Slimjim26
Navigator
Opcje
Dzień dobry. Powie mi ktoś dlaczego telefon sam sobie zmienia ustawienia na takie jakich ja nie akceptuje. Rozchodzi mi się o tryby sieci. Ja wybieram ten tryb beż 5g żeby korzystać z LTE a on co jakiś czas sam zmienia mi na ten tryb z 5G i telefon łączy się z 5G którego ja nie chce. Z góry dziękuję za odpowiedzi 
31 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam w jakiej sieci posiada Pan telefon?
0 Like
Slimjim26
Navigator
Opcje
Fizyczna karta w Orange flex a esim z tmobile . I to nie ma znaczenia bo i na esimie i na simie się robi to samo. Tylko raz tu a raz tam. Ogólnie jeszcze parę rzeczy się dziwnych robi na tym telefonie ale nie ważne
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W T- Mobile wyłączył już 3G, więc może Panu logować się tylko na 5G/LTE, lub 2G Orange rozpocznie wyłączanie na jesieni. A jeśli wyłączy Pan na chwile eSIM z T-Mobile, zostawiając tylko kartę Orange, tez dzieje się tak samo?
Slimjim26
Navigator
Opcje
Ja rozumiem ale ja wybieram 2 opcje z listy. Po jej wybraniu nie ma prawa mi zmieniać na 5g. Wcześniej zanim esima zainstalowałem nie zauważyłem takich problemów. Screenshot_20230814_131446_Call settings.jpg
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No i właśnie eSIM z T-Mobile będzie tak działał, a wszystko przez wyłączenie 3G
0 Like
Slimjim26
Navigator
Opcje
Ok ale w tej opcji co wybieram jest lte 3g 2g nie ma 5g to z jakiej paki włącza mi 5g? W tej wyżej jest 5g lte 3g i 2g . I zmienia się to również na karcie z Orange
0 Like
Slimjim26
Navigator
Opcje
I uważam że nawet jeśli wyłączają 3g I nie byłoby lte to powinien być poza zasięgiem telefon a nie ustawiać sobie to co mu pasuje
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Wszystko z myślą by klient miał połączenie już nie przez 2G a przez LTE, dlatego jest zablokowana opcja wylaczenia VoLTE. Niestety z tym wyłączeniem 3G trochę T-Mobile namieszał. Dodam że każdy operator planuje takie wyłączenie, a w przyszłości też sieć 2G
Kris_
Explorer
Opcje
Mi telefon zmienia to za każdym ponownym uruchomieniu telefonu i nie znam przyczyny dlaczego tak robi
0 Like