Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z SMSami w Samsung M31s

(Temat utworzony: 26-03-2022 05:40 PM)
18891 Wyświetlenia
szyszka2115
Journeyman
Opcje

Witam. Ostatnio mam ciągle problem z wysyłaniem SMS do wszystkich numerów. Gdy chcę wysłać smsa pokazuje się wykrzyknik obok wiadomości i powiadomienie "nie można wysłać wiadomości. dotknij tu, aby przejrzeć wiadomość". Mogę dzwonić, odbierać połączenia i smsy, korzystać z danych komórkowych, ale nie mogę wysłać nikomu żadnego smsa. Restart telefonu nie pomaga, mam najnowszą aktualizację telefonu oraz aplikacji wiadomości. Wie ktoś jak to naprawić?

Przejdź do rozwiązania
115 Odpowiedzi
Members_nA26HZP
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z wysylaniem sms z telefonu s20 fe 5g . Przy wysyłaniu sms tel czasami nie wysyła sms  i wyskakuje bład wysyłania wiad.  Pomaga dopiero restart tel i wtedy wysyła -  tak jest cyklicznie co jakiś czas od dawna

Nie ma tu znaczenia osoba do której wysyłam . Jeżeli nie wysyła to wogóle nie wyśle tylko restart

Dodam ze numer sms jest wpisany poprawnie i po restartach normalnie wysyła . Nie ma tez żadnych blokad sms  czy braku srodkow bo to abonament

Mam 2 karty sim ( PLUS i PLAY ) i na obu jest to samo wiec to nie wina operatora

Ewidentnie to jest coś po stronie telefonu lub aplikacji

Telefon jest uaktualniany  obecnie one ui 5.1  wersja 13    01.03.2024r

Ktoś miał podobnie i sie uporał . Dziękuję

Pozdrawiam

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem występuje kiedy w telefonie znajduje się jedna karta SIM? Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie ustawień sieciowych.

0 Like
vitojciech
First Poster
Opcje
Witam, mam taki problem w moim Galaxy s23, że smartfon nie wysyła wiadomosci sms na numery które nie mają na początku +48. Jak temu zaradzić? Spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim? Trzeba każdy numer w książce zmieniać czy można to zrobić inaczej?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Telefon pochodzi z polskiej dystrybucji? Skontaktuj się z operatorem i dopytaj. Z tego co pamiętam to kiedyś to było ustawienie po stronie operatora.

0 Like
vitojciech
First Poster
Opcje
Tak że sklepu samsunga
0 Like
vitojciech
First Poster
Opcje
Przez dane komórkowe nie ma problemu, można wysłać smsy i jak dodam do nr tel +48 to bez danych można wysyłać smsy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli chcesz wysyłać wiadomości SMS przy wyłączonych danych komórkowych? Obecnie działa tylko w momencie jak dodasz do numeru telefonu prefix +48?

0 Like
Members_nA26HZP
First Poster
Opcje

Zresetowałem zobaczymy . Nie próbowałem z jedna karta ale to problem który wystepuje r na 2 tyg czasami co 3 tyg  itp . Wiec nie za bardzo moge wyciagnac na taki okres karte

0 Like
Members_nA26HZP
First Poster
Opcje

Tak PL dystrybucja RTV euro AGD nie jakies allegro !

0 Like
Members_nA26HZP
First Poster
Opcje

Ja akurat prefixy mam - to napwno nie to

0 Like