Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z SMS/autoryzacją SMS

(Temat utworzony: 12-05-2021 12:58 PM)
824 Wyświetlenia
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Witam. 

Od dlugiego czasu mam problem. Robie duzo rzeczy na platformie ZUS, na koncie internetowym, gdzie narzedziem autoryzacyjnym jest SMS. Przychodzi np. powiadomienie, ze musze wpisac kod autoryzacyjny wyslany SMS ze strony ZUS, aby zaakceptowac jego wysylke. Niestety, nie przychodzi nic. Dopiero po wylaczeniu/wlaczeniu telefonu dochodzi SMS. Nie wiem co jest powodem. Komputer, telefon itd. jest caly czas podlaczony do sieci domowej WiFi. Co zrobilem? Zoptymalizowalem telefon, aplikacje, wymienilem karte sim na nowa (duplikat). Caly czas jednakowa historia. Wszystkie polaczenia przychodzace i wychodzace - bez zarzutu. Wysylanie wiadomosci - tez ok.
17 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @marcindsgne 

Czyli problem jest z wiadomościami od ZUS? 

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Wiadomości. Przejdź kolejno: Ustawienia -> Aplikacje -> Wiadomości -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane. 

Danny888
Voyager
Opcje
@marcindsgne wyczyść wszystkie smsy z ZUS, miałem problem z tokenami z Banku, usunięcie wszytkich pomogło.
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
To wystarczy? Usunac ze skrzynki odbiorczej SMSy ze starymi kodami z ZUS i PKO BP?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie wiadomo, zrób i daj znać. 

0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Ok. Wieczorem bede ogarnial to dam znac.
0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Dalej jest problem, mimo usunietych sms'ow... 😕
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wyczyść dane aplikacji Wiadomości. 

0 Like
marcindsgne
Pioneer
Opcje
Nie mam tego Ustawienia -> Aplikacje -> Wiadomości -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

W sensie, nie mam wiadomosci w aplikacjach 😕
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pisałeś w innym wątku, że masz antywirus. Odinstaluj go i daj znać. 

Rozwiń listę aplikacji, wybierz aplikację Ustawienia -> Aplikacje -> Wiadomości -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.