Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z Samsung Music. Wyłącza się podczas działania w tle.

(Temat utworzony: 01-04-2019 11:43 PM)
16445 Wyświetlenia
konrad_lesniak_
Student
Opcje

Witam

Mam ostatnio problem, że podczas odtwarzania muzyki z Samsung Music w tle lub z telefonu w trybie uśpienia po minucie samoczynnie się wyłącza.

Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić.

Z góry dziękuję.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@konrad_lesniak_, Czy możesz podać na początek jaki model telefonu oraz wersję systemu Android posiadasz ? Poniżej przestawiam rozwiązania na podstawie Androida Pie.

1.

Wejdź w Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> Bateria --> 3 kropki --> Ustawienia --> Uśpione aplikacje

Sprawdź czy na liście znajuje się aplikacja "Samsung Music". Jeżeli tak, to ją usuń z tej listy.

2.

Ustawienia --> Aplikacje --> Samsung Music --> Bateria

Zobacz czy masz włączoną funkcję "Zezwól na czynność w tle"

1234.jpg

Jeżeli problem dalej będzie występował spróbuj tego sposobu:

Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Optymaliz. użycie baterii --> Włącz pokazywanie wszystkich aplikacji --> Znajdź i odhacz aplikację Samsung Music z listy:

123.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@konrad_lesniak_, Czy możesz podać na początek jaki model telefonu oraz wersję systemu Android posiadasz ? Poniżej przestawiam rozwiązania na podstawie Androida Pie.

1.

Wejdź w Ustawienia --> Pielęgnacja urządzenia --> Bateria --> 3 kropki --> Ustawienia --> Uśpione aplikacje

Sprawdź czy na liście znajuje się aplikacja "Samsung Music". Jeżeli tak, to ją usuń z tej listy.

2.

Ustawienia --> Aplikacje --> Samsung Music --> Bateria

Zobacz czy masz włączoną funkcję "Zezwól na czynność w tle"

1234.jpg

Jeżeli problem dalej będzie występował spróbuj tego sposobu:

Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Dostęp specjalny --> Optymaliz. użycie baterii --> Włącz pokazywanie wszystkich aplikacji --> Znajdź i odhacz aplikację Samsung Music z listy:

123.jpg

konrad_lesniak_
Student
Opcje

Dziękuję Ci bardzo. Mam Samsunga S8+ z Androidem 9 i pierwszy sposób zadaziałał.

Wielkie dzięki. Pozdro 

Artuditu12
First Poster
Opcje
Mogę się podpiąć mam ten sam problem z samsung m33 zrobiłem wszystko z listy oprócz ostatniego sposobu bo nie mam optymalizacji użycia bateri zeby wejść
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Artuditu12, To rozwiązanie pochodzi z 2019 r. i jest już trochę nie aktualne.

W informacjach o aplikacji Samsung Music ustaw użycie baterii na Nieograniczone. Teoretycznie sama ta zmiana powinna rozwiązać Twój problem.

Screenshot_20250321_231238_Settings.jpg

Artuditu12
First Poster
Opcje
Dziękuję bardzo za pomoc.a mogło się tam.samo jakoś zmienic po najnowszej aktualizacji systemu?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Artuditu12, Mogło się zmienić po aktualizacji systemu lub samej aplikacji. Domyślne ustawienie to Zoptymalizowano.

0 Like
Artuditu12
First Poster
Opcje
Dzięki za informację
0 Like