Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z mikrofonem podczas wideo rozmów w komunikatorach

(Temat utworzony: 11-01-2023 08:02 PM)
5627 Wyświetlenia
Cebix
First Poster
Opcje

Witam.

Od kilku dni mam problem z mikrofonem podczas rozmów na różnych komunikatorach, np. Messenger, WhatsApp itp. Jakość obrazu jest jak najlepsza, ale dźwięki (moja rozmowa) bardzo mocno przerywa, głos jest zniekształcony, prawie nic nie słychać. Jakoś połączenia internetu dobra i wszystko jest ok. Nagrywanie filmików zwykłym aparatem to głos jest znakomity. Łączyłem się z żony telefonem na messengerze to u niej głos i obraz jest ok, a u mnie tylko obraz, dźwięk już przerywa, trzeszczy i nic nie słychać. Testowałem kodem *#0283# i oba mikrofony sprawne. Nie mam pojęcia gdzie jest problem. Proszę o pomoc.

0 Like
48 Odpowiedzi
Jakub03
Pathfinder
Opcje
Witam, próbował Pan odinstalować i zainstalować ponownie np Messenger?
0 Like
Jakub03
Pathfinder
Opcje
Ewentualnie zamiast tego można spróbować wyczyścić pamięć podręczną Messengera
0 Like
Cebix
First Poster
Opcje

Odinstalowywałem, czyściłem pamięć, wszystko co jest możliwe. Jedyne co to nie przywracałem ustawień fabrycznych telefonu. 

Jeśli to ma znaczenie to zapomniałem dopisać, że to galaxy a71

0 Like
Jakub03
Pathfinder
Opcje
W takim razie zostaje wykonanie wipe cache partition
Poniżej wysyłam instrukcję

https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-jak-wejść-w-tryb-recover...
0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
W aplikacji Samsung Members w zakładce wsparcie możesz wejść w Diagnostykę i sprawdzić mikrofony. Może po prostu któryś mikrofon jest uszkodzony.
0 Like
Cebix
First Poster
Opcje

Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Wipe cache partition wydawało się, że będzie sukcesem, ale niestety tylko wydawało się. Problem dalej nie zniknął. Dla pewności sprawdziłem ponownie różne komunikatory i wszędzie jest to samo. Zacina, charczy, zniekształca głos. Nawet dzwoniąc np. przez messengera bez obrazu dzieje się to samo. Wykonując zwykłe połączenie telefoniczne wszystko jest ok. Nagrywając wideo telefonem też głos jest ok.

W Samsung Members sprawdzone diagnostyką mikrofony i wszystko ok.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Cebix, a spróbuj poprzez menu, przez które robiłeś Wipe Cache Partition, zrobić jeszcze zabieg Repair Apps.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Cebix
First Poster
Opcje

A czy ten zabieg przyczyni się do usunięcia jakiś danych z aplikacji lub zapomnienia haseł na aplikacjach, itp? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Cebix, nie, żadne danie nie zostaną usunięte, hasła też powinny zostać na swoim miejscu.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.