Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z gestami

(Temat utworzony: 04-04-2022 05:27 PM)
1239 Wyświetlenia
cute_doggo
Navigator
Opcje
Hej,
Czy u Was też, po aktualizacji do OUI 4.1, wystąpiły problemy z gestami? 
Bo ja do nawigacji używam trzech gestów (przeciągnięcia od dołu ekranu), a problem polega na tym, że telefon nie reaguje na gesty gdy pasek stanu (godzina, stan baterii, wifi i zasięg) nie jest wyświetlany.
Dajcie znać jak sytuacja wygląda u Was.
[Używam S20 FE i nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu]
28 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@cute_doggo, standardowo, gdy problem zaczyna się od aktualizacji, warto włączyć tryb Recovery i tam wybrać opcję Wipe Cache Partition. Tryb Recovery włączysz poprzez wyłączenie telefonu, podłączeniem go przez USB do urządzenia multimedialnego, i przytrzymanie przycisków zgłaszania oraz zasilania do czasu pojawiania się napisu Samsung.
Robiąc Wipe Cache Partition nie skasujesz danych ze swojego telefonu - czynność jest bezpieczna. :smiling-face: 

0 Like
sonic555
Explorer
Opcje
Mam dziwny problem po aktualizacji do Androida 14. Używam od dawna gestów do sterowania smartfonem. Nie używam paska nawigacji. Czasem chce mieć otwartych w tle kilka aplikacji na raz. Problem polega na tym że kiedy chce mieć te apki otwarte w tle i jednocześnie przejść do ekranu głównego, to nie mogę. Jestem zmuszona użyć przycisku blokady, telefon mi się blokuje, muszę go odblokować i dopiero wtedy mam pokazany ekran startowy z jednocześnie otwartymi w tle apkami. Czy to wina moich starych przyzwyczajeń? Wszystko inne działa normalnie. Wyłączyłam i włączyłam od nowa sterowanie gestem, zrobiłam diagnostykę telefonu i nadal nie wiem z czym jest związany ten problem. Potrzebuję pomocy, jakieś pomysły?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sonic555, możesz innym telefonem nagrać, jak to wygląda i jakie gesty wykonujesz? Podejrzewam, że wiem, o co Ci chodzi i chyba mam tak samo, ale chcę się upewnić, że dobrze rozumiem.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

sonic555
Explorer
Opcje
Zrobiłam jak radziłeś, jednak problem dalej występuje.
0 Like
sonic555
Explorer
Opcje
Spróbuję, jednak nagranie może nie być jak najlepszej jakości.
0 Like
sonic555
Explorer
Opcje
Nagrałam filmik z problemem starą komórką. Link do niego powyżej.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sonic555, dzięki za nagranię, czyli dobrze domyśliłem się, o co chodzi. 😎 Z tych smutnych rzeczy, to mam tak samo, więc to nie jest problem tylko u Ciebie. Ja się ratuję w ten sposób, że jak już jestem w tym widoku otwartych aplikacji, to po prostu jeszcze raz robię szybki gest od dolnej krawędzi wyświetlacza do góry (zamiast klikać w puste miejsce jak dotychczas) i mnie to tak samo wyrzuca na ekran startowy.

Ciekawostka, jeśli wejdziemy w ten widok otwartych aplikacji, następnie klikniemy w jakąkolwiek inną otwartą aplikację (oprócz tej, z której weszliśmy do tego widoku), a następnie znowu do wszystkich otwartych aplikacji, to kliknięcie w pustą przestrzeń zadziała jak należy.

Zachęcam do zgłoszenia błędu wraz z logami systemowymi, opisem oraz linkiem do nagrania w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.