Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Galerią i HDR10+

(Temat utworzony: 04-02-2024 12:47 PM)
563 Wyświetlenia
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Mam problem z ciągłym zamykaniem Galerii w przypadku próby otwarcia filmu nagranego z włączoną opcją HDR10+. Inne filmy otwierają się normalnie. Wyłączenie tej funkcji w ustawieniach aparatu rozwiązuje problem. Ale chyba nie o to chodzi. Jakiś bug w Galerii?
Czyszczony cache aplikacji Galeria i restartowany telefon - bez rezultatu. 
Możecie sprawdzić u siebie, czy zachowanie Galerii będzie takie samo jak u mnie?

image

Jak włączyć/wyłączyć HDR10+? 
Aparat w trybie nagrywania filmu. Wchodzimy w ustawienia aparatu > Zaawansowane opcje wideo > HDR10+ włącz.
Format pliku musi być ustawiony na HEVC, w przeciwnym wypadku nie da się włączyć HDR10+.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
I podsunąłeś właściwy trop. Jakiś czas temu włączyłem Gallery Labs i coś tam przełączalem do testów.
Zrobiłem reset zmian w Labs i zrestartowałem telefon. Galeria już się nie wysypuje. Dzięki za podpowiedź.
Notes u mnie działa normalnie po tej operacji. Tak więc rozwiązane.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
arrrken
Voyager
Opcje
U mnie wszystko się wyświetla. Galeria się nie zamyka. Jedyny problem z filmami HDR to taki, że nie można ich spowolnić. Oczywiście po przytrzymaniu palcem na ekranie.
Oberschlesier71
Navigator
Opcje
U mnie dzisiaj było podobnie, dodatkowo po restarcie telefon mocno się nagrzał w środkowej górnej części. Z tym, że wczoraj wieczorem włączyłem opcję paska przewijania filmów (Labs w galerii). Po zresetowaniu ustawień w Labs, wyłączeniu jej i zrestartowaniu telefonu problem zniknął, lecz pojawił się nowy: aplikacja Notes sama się zamyka... Soft jest konkretnie skopany w tym telefonie.
Rozwiązanie
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
I podsunąłeś właściwy trop. Jakiś czas temu włączyłem Gallery Labs i coś tam przełączalem do testów.
Zrobiłem reset zmian w Labs i zrestartowałem telefon. Galeria już się nie wysypuje. Dzięki za podpowiedź.
Notes u mnie działa normalnie po tej operacji. Tak więc rozwiązane.