Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dymkami chatu Messenger

(Temat utworzony: 19-09-2024 07:44 PM)
635 Wyświetlenia
Medyczeq
First Poster
Opcje

Witam, tak jak w tytule posiadam problem z dymkami chatu messenger... Odkąd nastąpiły dziwne aktualizacje dymki chatu zamiast otwierać się nad aplikacjami otwierają messengera jedyny sposób aby otworzyły się poprawnie to ustawienie blokady na aplikacje 

Zna ktoś sposób na naprawdę tego? 

EDIT: Napomknę tylko ze wcześniej byłem właścicielem A53 teraz przesiadłem się na A55.

0 Like
9 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Medyczeq Masz tak cały czas czy tylko od czasu do czasu? Kiedyś doświadczyłem podobnego problemu, ale wtedy wystarczyło, że uruchomiłem na nowo telefon i problem ustępował. Być może reinstalacja aplikacji rozwiąże Twój problem.

Medyczeq
First Poster
Opcje
Witaj, mam tak od bodajże lutego co w większości telefonów nie działały one poprawnie czyli przenosiły do aplikacji... Na większości telefonów naprawiły się nadal na Samsungu zostało tak samo.. Żyłem ze świadomością że może to fakt że A53 jest wsparty późniejszymi aktualizacjami Messengera, ale po przejściu na A55 nadal problem występuje czy to po wykonaniu reinstalu czy usunięciu cache lub danych.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Medyczeq Spróbuj wyzerować preferencje aplikacji, a później (jeżeli to nie pomoże), to zrób reset ustawień.

Zerowanie preferencji:
Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Zeruj preferencje aplikacji.

Resetowanie ustawień:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia (to nie usuwa żadnych danych).

0 Like
Medyczeq
First Poster
Opcje
Zerowanie preferencji jak resetowanie ustawień nadal nie pomogło 😐
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Medyczeq W wewnętrznych ustawieniach aplikacji masz włączone dymki czatu? Czy msasz włączony obraz w obrazie i wyświetlanie na wierzchu?

Ustawienia > Aplikacje > Messenger > Wyświetlanie na wierzchu + Obraz w obrazie (włączyć).

0 Like
Medyczeq
First Poster
Opcje
Wszystkie te opcje mam włączone.
Trochę nie rozumiesz chyba tej dziwnej przypadłości.. Dymki chatu działają, ale gdy jest włączona blokada Messengera (Prywatność i bezpieczeństwo > Blokada aplikacji).

Gdy owa blokada jest wyłączona tak jakbyś świeżo zainstalował Messengera dymki się pokazują są na wierzchu tylko naciskając na dymek chatu działa jak zwykły skrót ekranowy przechodzi do aplikacji np z YouTuba podczas oglądania filmu.
Zamiast wyświetlić chat nad YouTube z możliwością odpisania to dymek przekierowuje do aplikacji jak taki latający skrót ekranowy (XD).
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Medyczeq Rzecz w tym, że wiem o co chodzi, ponieważ miałem dokładnie ten sam błąd. Przychodzi powiadomienie -> pojawia się dymek -> klikam dymek -> zamiast konwersacji pojawia się sama aplikacja.

W tym rzecz jednak, że mi pomógł sam restart telefonu - błąd nie był stały, chociaż wracał od czasu do czasu. Obecnie nie przydarzył mi się ani razu.

Po prostu na ten moment staram się zastanowić nad rzeczami, których zmiana mogłaby pomóc rozwiązać ten problem. Jeżeli jest to błąd systemowy i reinstalacja aplikacji i restarty telefonu ani podstawowe resety nie rozwiązują tej przypadłości, chyba pozostaje już tylko twardy reset sprzętu, ewentualnie zgłoszenie go przez raport o błędach:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like
Medyczeq
First Poster
Opcje
Spróbuję zrobić twardy reset może przeniesienie danych z A53 zadziałało nie tak jak powinno. Dam update w tej sprawie.
0 Like
Medyczeq
First Poster
Opcje
Jednak nadal zadny hard reset nie pomógł... Wystarczy zgłosić może to naprawią.
0 Like