Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z Android Auto i S25 Ultra

(Temat utworzony: 28-08-2025 03:42 PM)
101 Wyświetlenia
AdiFantasti
Journeyman
Opcje
Dzień dobry, od ponad tygodnia jestem posiadaczem Samsunga S25 Ultra. Od poniedziałku zaczęło mi tnąć, przerywać muzykę w Android Auto - używam CarlinKit Mini 5 Se Pro w Kia Ceed 3 bezprzewodowo. 
Przez pierwsze dni po przesiadce z S10 Plus (działało bez zarzut na tamtym telefonie) na S25 Ultra wszystko działało dobrze, aż do tego poniedziałku, gdzie po minucie od ruszenia zaczyna mi tnąć, lagować muzykę i nawigację.

Próbowałem już odinstalować Android Auto (z poziomu aplikacji jak i sklepu Play), na nowo łączyć się z samochodem, z CarlinKit, zmianę z 5g na LTE, zmianę Bluetooth avrcp z 1.5 na 1.4 i na 1.3 czy "wyłączyć odciążenie sprzet. A2DP" dałem na niebieski (w prawo). Nic nie pomogło. 
Na kablu działa normalnie... tzn na tyle ile jechałem to działa, a bezprzewodowo tnie i laguje.

Jak zacząłem nagrywać to nagle robiła się cisza i nie było słychać tych zacięć. Wyłączyłem nagrywanie i za chwilkę znowu były zacięcia i potem przez minutę grało normalnie i znowu zacięcie.

Na S10 Plus wszystko działało normalnie, na S25 Ultra problemy😕 
Trochę mnie to denerwuje, bo lubię słuchać swojej muzy, a jednocześnie mieć mapy google😉
Ma ktoś jakiś pomysł co by można jeszcze zrobić? 

8 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@AdiFantasti Jeżeli działało na początku to spróbuj zresetować ustawienia sieci WiFi i Bluetooth:

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia sieci WiFi i Bluetooth.

Rozwiązanie
AdiFantasti
Journeyman
Opcje
Wyłączyłem RAM Plus i pobawiłem się Inteligentnym Wi-Fi, wylączyłem Auto. wł./wył. Wi-Fi... jechałem teraz i działało normalnie już.
0 Like
No0bo0dY
Pathfinder
Opcje
A jaką wersję masz Android Auto?
Osobiście korzystam z wersji Android Auto 15.0.6532, ponieważ wersja Android Auto 15.1.6534 u mnie nie chce działać prawidłowo więc wolę mieć nieco starszą wersję która działa prawidłowo.
0 Like
AdiFantasti
Journeyman
Opcje
14.7.658634 z tego co widzę w AA.
Ale tak jak wspomniałem wyżej wyłączyłem RAM Plus I wyłączyłem jedną z opcji Inteligentnym Wi-Fi i jak jechałem do roboty to grało już normalnie.
0 Like
Teth
Pathfinder
Opcje
Masz to samo co u mnie na Fold7 i u wielu innych użytkowników na innych smartfonach. Coś jest skopane w bezprzewodowym Android Auto i Google nie potrafi jeszcze usunąć problemu.
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-z-fold-flip/bezprzewodowy-android-auto-galaxy-z-fol...
0 Like
Teth
Pathfinder
Opcje
I od czasu znany tych ustawień problem już się nie powtórzył?
0 Like
AdiFantasti
Journeyman
Opcje
Niestety nie. Trzy/cztery dni działa normalnie, a potem znowu to samo ... dzień, dwa tnie i znowu kilka dni działa normalnie. Trochę mnie już to irytuje, bo na S10 Plus działało wszystko normalnie.
0 Like
Teth
Pathfinder
Opcje
Dokładnie. Nic z tym nie zrobisz. Pod moim postem odnośnie tego problemu w Galaxy Z Fold7 jest link do jednej z dyskusji na ten temat. Ludzie kombinują na różne sposoby, ale żaden tak naprawdę nie jest skuteczny, a problem nie występuje cały czas, lecz często i trudno jest stwierdzić, że zmiana którychś ustawień jest remedium, bo równie dobrze to może być zabieg okoliczności, że problem nie występuje. A występuje tylko i wyłącznie w bezprzewodowym Android Auto (na kablu nie ma żadnych problemów).
0 Like