Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Always On Display

(Temat utworzony: 30-07-2020 09:24 PM)
2566 Wyświetlenia

Też mam ten problem

garry200708
Student
Opcje
Hej! Na początek przekażę że wrazie czego jestem tu nowy więc przepraszam za błędy. Ale przejdę do sedna problemu. Otóż ekran Always On nie wygasza się w kieszeni. Sprawdzałem to wkładając telefon do kieszeni a następnie zerkając do środka (bo mam duże kieszenie). Pomoc z zakładki "Zadaj pytanie" nie pomaga, zamiast tego piszą o "ochronie przed przypadkowymi dotknięciami". Telefon którego dotyczy problem to SM-M215F
77 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy w momencie kiedy telefon leży nieruchomo np. na stole to wygaszanie ekranu działa prawidłowo? Zerknij do ustawień Always On Display. Musisz mieć zaznaczoną opcję "Dotknij, aby pokazać" żeby telefon po czasie automatycznie wygaszał ekran.

0 Like
garry200708
Student
Opcje
Czyli ekran nie wygasi się w kieszeni?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli nie masz włączonej opcji stałego wyświetlania ekranu Always On Display to przy włączonej opcji Ochrona przed przypadkowym dotknięciem telefon nie powinien włączać wyświetlacza w kieszeni.

0 Like
4r3cki
Explorer
Opcje
Mam tak samo na Galaxy S21. Opcja 'zawsze pokazuj' włączona, opcja 'ochrona przed przypadkowym dotknięciem' włączona. Czy jest opcja aby w kieszeni telefon nie wyświetlał nic?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4r3cki, jeżeli masz włączoną opcję "zawsze pokazuj" to telefon będzie wyświetlał ekran AOD. Musisz wyłączyć ekran AOD lub ustawić opcję "Dotknij, aby pokazać na 10 sekund".

0 Like
4r3cki
Explorer
Opcje
No ale ja chcę żeby leżąc na biurku pokazywał always on display a w momencie kiedy schowam go do kieszeni na pół dnia żeby darmowo nie informował mojego uda o godzinie. Strasznie to dla mnie dziwne że takiego ustawienia nie ma...
jaki jest sens 'zawsze na ekranie' skoro to nie jest zawsze na ekranie ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4r3cki, jeżeli masz włączoną opcję "Zawsze wyświetlaj" to bez różnicy jest to, gdzie aktualnie znajduje się telefon. Na co dzień korzystam z opcji "Dotknij, aby pokazać na 10 sekund". W momencie kiedy telefon leży na biurku to wystarczy dotknąć wyświetlacza żeby podejrzeć powiadomienia.

0 Like
4r3cki
Explorer
Opcje
Mam wrażenie że mnie w ogóle nie rozumiesz... może załączone zdjęcie pomoże

Screenshot_20210213-144416_Samsung Members_2079.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@4r3cki, możliwe, że tylko niektóre telefony posiadają taką opcję np. ze względu na rodzaj czujnika zbliżeniowego. Na pewno w telefonie nie jest dostępne dedykowane ustawienie. Wykonałem test w modelu S21 Ultra i ekran AOD w kieszeni prawie całkowicie przygasa. W ten sposób telefon oszczędza baterię.