Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aktywacja IKO na samsung a13

(Temat utworzony: 01-07-2022 10:39 PM)
5041 Wyświetlenia
Karolisia1994
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Czy ktoś miał podobny problem na swoim A13? Po zmianie telefonu (z Iphone 😎 nie mogę aktywować aplikacji bankowej IKO. Aktywacja polega ona na wysłaniu "smsa" z telefonu, który niestety nie wychodzi z aparatu - po naciśnięciu "Wyślij wiadomość" wyskakuje komunikat "Nie udało się rozpocząć rozmowy". Rozmowa z konsultantem banku bezowocna, operator Play/odblokowanie numerów specjalnych też nie wie pokigla/ nie wiedzą  o co chodzi - pozostał Samsung. Czy ktoś miał podobny problem albo właśnie nie miał i udało mu się aktywować IKO na swoim aparacie?

Dzięki i pozdrawiam

Karolina

FaoT
Pathfinder
Opcje
Czy masz może signala jako domyślny komunikator SMS? Bo ja tak miałem I musiałem przełączyć na domyślny Wiadomosci i poszło.
0 Like
Andreas545
Voyager
Opcje
Ja mam problemy przy płaceniu blikiem w aplikacji banku Millennium polegające na tym że po zakończeniu transakcji i akceptacji wyświetla mi się kółko ciągle się kręcące lub strona główna banku z ikoną M. Myślę że to wina Android 12 bo w 11 było ok lub jednej z ostatnich poprawek bezpieczeństwa.
0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Jeżeli masz aplikacje wiadomości od Google (trochę bardzo niebieska ikona) to przełącz na tą od samsunga, w menu aplikacji znajdź folder Samsung i tam powinna byc, ustaw jako domyślna i spróbuj ponownie
0 Like
Liliana2022
First Poster
Opcje
Również mam problem z potwierdzeniem blika przez pin, wszystkie transakcje są anulowane, powiadomienia iko włączone. Co robić?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Liliana2022  Witam

Czy aplikacja iko jest poprawnie aktywowana?

Działają płatności zbliżeniowe?

Liliana2022
First Poster
Opcje
Po zmianie telefonu i przeniesieniu wszystkiego ze starego aplikacja iko nie była w pełni aktywna ale to udało się rozwiązać w banku poprzez ustawienie odpowiednich wiadomości jako domyślna, przelewy robię normalnie, zbliżeniowo telefonem nie płaciłam, tylko z potwierdzeniem blika jest problem.
0 Like
Liliana2022
First Poster
Opcje
Dodam też że odinstalowywałam aplikację w banku i instalowałam ponownie, mamy z mężem jedno konto i każde ma aplikację na swoim telefonie, czy to może być problem?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Liliana2022  Na drugim telefonie działa normalnie?

Liliana2022
First Poster
Opcje
Tak, działa normalnie, ale tam jest od początku, mąż nie zmieniał telefonu, też ma samsunga ale A8
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Liliana2022  jeżeli aplikacja nie działa prawidłowo można wykonać proces czyszczenia danych aplikacji być może to pomoże.

Natomiast jeżeli dalej tylko funkcja bliku nie będzie działała poprawnie to pozostaje zgłosić tą sprawę do banku