Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poziomica w aparacie

(Temat utworzony: 09-01-2023 08:00 PM)
2145 Wyświetlenia
kolpi
Explorer
Opcje

Czy w aparacie S22+ można ustawić poziomicę, która pokazywałaby czy zdjęcie jest robione w poziomie?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
marcinnn
Apprentice
Opcje
W trybie pro jest poziomica

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
zycyro
Voyager
Opcje
Chodzi o linie siatki? Screenshot_20230109_200703_Camera_1000004299_1673291224.jpg
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
W opcjach aparatu włącz sobie sugestie dotyczące ujęcia, oraz linie siatki. Teraz za każdym razem sztuczna inteligencja będzie podpowiadać Ci czy zdjęcie robione jest w poziomie. Zwracaj też uwage na siatke która wyznacza linie poziome i pionowe i tym samym ułatwia kadrowanie.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kolpi
Explorer
Opcje

Dzięki, te opcje mam wszystkie włączone. Kiedyś widziałem takie rozwiązanie, że oprócz linii siatki była dość dokłada poziomica włączona na ekranie aparatu.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kolpi  Cześć 

Ustawieniach aparatu włączyć sugestie dotyczącą zdjęć taką opcję logo włączyć sobie linie siatki które ułatwiają kadrowanie zdjęcia

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kolpi  kto będzie właśnie sugestie dotyczące zdjęcia tą opcję trzeba włączyć

Rozwiązanie
marcinnn
Apprentice
Opcje
W trybie pro jest poziomica
kolpi
Explorer
Opcje

Tego szukałem, dzięki

0 Like
future_creator
Apprentice
Opcje
Jak skalibrować poziomicę?
0 Like
future_creator
Apprentice
Opcje
S23 Ultra. Widzę 2 opcje - albo budynki wokół mnie są źle wypoziomowane albo poziomica w DJI Mimo. Kupiłem DJI Osmo mobile 6 i z automatu teoretycznie powinien się telefon wypoziomowane. Ale delikatnie krzywo to wychodzi.
Wg mnie on musi brać to poziomowanie z telefonu. Czyli że nie ma czegoś takiego jak kalibracja poziomicy w s23 ultra?
0 Like