Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiadomienia - "Usunięto kategorii: [liczba]"; historia i rodzaj wyświetlanych powiadomień

(Temat utworzony: 07-01-2020 12:42 AM)
3873 Wyświetlenia
Przemuś
Pathfinder
Opcje

Co oznacza, występujący przy niektórych aplikacjach (głównie systemowych) tekst: "Usunięto kategorii:" jak na załączonym zrzucie?

Jak sprawdzić jakie aplikacje działające w tle, jakie powiadomienia zgłaszały w ciągu danego okresu czasu? Dotyczy to zwłaszcza powiadomień, które pojawiają się na moment i znikają, czyli są trudne do wychwycenia. Np. niektóre apki włączają na moment lokalizację GPS, inne, jak Philips Hue, pokazuje na moment ikonę żarówki, choć apka nie jest przeze mnie uruchomiona?

Screenshot_20200107-002054_Settings.jpg

Dobroci
Przem
8 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Przemuś w menu ustawień telefonu wchodzisz w zakładkę powiadomienia i na dole masz wszystkie, które ostatnio zaistniały.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Przemuś
Pathfinder
Opcje
Dzięki. Ta lista powiadomień jest mi znana. Przyjrzę się jej bliżej w najbliższym czasie. A czy są jakieś logi o tym gromadzone?

A co z tą zagadkową informacją o usuniętych kategoriach, jak to interpretować? Skoro jest to podawane użytkownikowi do wiadomości to widocznie czemuś to ma służyć.
Dobroci
Przem
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Przemuś pełne logi w zaciszu domowym, w normalnym trybie, ciężko uzyskać.

Co do drugiego pytania, nigdy nie dociekałem, czemu ma służyć ta informacja 😞 Nie szukałem odpowiedzi, moż ktoś z forumowiczów jest w stanie podpowiedzieć?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemuś@Szewcu72, wygląda na to, że to funkcja systemowa niezależna od działań użytkownika. Ekran ustawień powiadomień wyświetla liczbę usuniętych kanałów (kategorii), jako mechanizm zapobiegania spamowi. Takie wyjaśnienie znajduje się na stonie Android Developers. Trafiłem na to wyjaśnienie, dzięki temu wątkowi na portalu reddit, gdzie jeden z użytkowników podjął próbę szerszego omówienia tego zagadnienia w tym wpisie.

ukash
Pathfinder
Opcje
Mam to samo po tym jak testowałem co robi jedna ikonka która pojawia sie przy powiadomiemiu sms z wiadomosci- okazalo się że chowa rozmowę w bąbelek. Wtedy wlaśnie pojawiła się nowa kategoria z nazwą kontaktu z którym rozmowa jest w bąbelku. Jak przywróciłem domyśle wyświetlanie tej rozmowy - nie w babelku to kategoria została usiunieta ale pojawiło się właśnie to pole Usunięto 1 kategorie.
Wydaje mi się ze gdy w kategoriach powiadomień po tym jak ustawimy jakieś powiadomienie wg swojego, niestandardowego schematu pojawiaja się ten schemat jako kategoria powiadomień. Gdy ten schemat usuniemy/zmienimy wtedy pojawią się właśnie jako usunięta kategoria.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@SL30 Z tego co zauważyłem, część kategorii  powiadomień potrafi po aktualizacji systemu bądź danej aplikacji zniknąć, bądź zostać zastąpioną przez inną. Swego czasu sporo było tego na messengerze, kiedy zmieniali w jaki sposób działają "bąbelki" i rozmowy z osobnymi znajomymi. Myślę więc, że po jednej z aktualizacji aplikacji jakąś funkcję w Samsung Internet spotkał ten sam los.

adek1313
First Poster
Opcje
Czy ktoś może i powiedzieć co oznacza w ustawieniach, historii powiadomień drugie okienko z whatsapp i treść noui_2023 ? I drugie pytanie także z historii powiadomien whatsapp niestandardowe powiadomienie z aplikacji wyświetlające się po kilkanaście razy. Dziękuję i pozdrawiam
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@adek1313 Raczej brzmi jak jakiś problem z samą aplikacją. Zrób lepiej sobie kopię zapasową czatów, a następnie zreinstaluj Whatsappa.