Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Jak zmienić tło połączenia?

(Temat utworzony: 01-09-2021 11:52 AM)
24104 Wyświetlenia
nestii
Pathfinder
Opcje
Cześć forumowicze 👋.
Dzisiaj zrobię krótki poradnik jak zmienić tło połączenia. Jest to dla osób, które nie wiedzą jak to zrobić. 

image

Wejdź w Ustawienia. 

image

Naciśnij lupę w postaci wyszukaj.

image

Napisz ,,Tło połączenia", po krótkiej chwili wciśnij wyskakujący panel.

image

Dalej do wyboru jest dużo, więc znajdź panel z napisem ,,Tło połączenia".

image

Powinno wyskoczyć tymczasowe tło połączenia, jeśli chcesz je zmienić, naciśnij dolną ikonkę z napisem ,,tło".

image

Potem znajdź na ekranie ikonkę w kształcie plusa.

image

Tu już decydujesz. Czy z Galerii, czy z AR Emoji - aplikacji. Chodzi tu o zmianę zdjęcia - tła. Czy chcesz z standardowej Galerii czy z innej aplikacji.

image

Na samym końcu wyskakakuje Ci tylko wybrane zdjęcie oraz panel z napisem ,,Ustaw jako tło połączenia", właśnie to wciskasz i jest gotowe.

Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda na żywo, wystarczy zadzwonić przez sekundę do jakiejś osoby, a tło wyświetla się na ekranie.

A jeśli się nie zapisało?
Spróbuj ponownie. Po pewnym czasie jest szansa, że tło pozostanie na swoim miejscu.

To już koniec poradnika.
😀
Papatki! 👋

123 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

@M_A Jeżeli dobrze pamiętam, to tło jest ogólne. W związku z tym niezależne od kontaktu. 

0 Like
Przemysłowy104
Apprentice
Opcje

image

Witam zgubiłem w ustawieniach i nie mogę znaleźć teraz opcji gdzie zmienia się efekt animacji podczas rozmowy w Samsungu galaxy s21 .ktoś pamięta gdzie znaleźć to ustawienie ?
0 Like
TomekTcz
Pathfinder
Opcje
Może o tło Ci chodzi? Nie bardzo wiem jakie animacje są jak się dzwoni. Chyba, że całkiem animacje wyłączyłeś w całym tel.

Tło to Telefon > trzy kropki > ustawienia > tło połączenia

Animacje
Ustawienia > dostępność > ulepszenia widoczności > usuń animacje
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam jeśli wyłączyłeś animacje w całym telefonie To kolega @TomekTcz napisał jak należy postąpić.
Wydaje mi się, że masz na myśli tło połączenia. Możesz ustawić tam tło statyczne oraz animowane, od tego będzie zależeć czy tło będzie ruchome czy nie. Nie ma czegoś takiego jak zmiana animacji podczas rozmowy.
Wchodząc w
-Telefon
- trzy kropki
- Ustawienia
- Tło połączenia ukazują ci się dostępne tła. W prawym dolnym rogu znajduje się informacja czy tło jest animowane czy nie Screenshot_20211224-065603_Call settings_5178_1640325531.jpg
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Przemysłowy104  Witam

Jeżeli  chodzi o tło polaczenia to zastosuj wskazówki podane przez @W99 

Przemysłowy104
Apprentice
Opcje
Dzięki wielkie o tło chodziło.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie ma za co 👍
0 Like
MartaD
Journeyman
Opcje

Cześć ! Czy ktoś może mi napisać jak ustawić  jakeś zdjęcie bąć obrazek podczas trwania połączenia i czy jest możliwość ustawienia zdjęcia z galerii ? 

gutek11
Helping Hand
Opcje
Witaj,
Tak oczywiście istnieje taka możliwość.
Aby to zrobić należy wejść w telefon -> trzy pionowe kropki i tam w ustawienia -> tło połączenia i wybierasz jedno tło które masz dostępne lub klikasz + i wybierasz zdjęcie z galerii.
Pozdrawiam!
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Aby ustawić tło połączenia
Wchodzisz kolejno
- Telefon
-Ustawienia
- tło połączenia
Na dole masz do wyboru tło .
Gdy to klikniesz pojawiają się dostępne tła. W prawym górnym rogu jest ikonka plusa. Tam można wybrać zdjęcie z galerii