Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Jak zmienić tło połączenia?

(Temat utworzony: 01-09-2021 11:52 AM)
24311 Wyświetlenia
nestii
Pathfinder
Opcje
Cześć forumowicze 👋.
Dzisiaj zrobię krótki poradnik jak zmienić tło połączenia. Jest to dla osób, które nie wiedzą jak to zrobić. 

image

Wejdź w Ustawienia. 

image

Naciśnij lupę w postaci wyszukaj.

image

Napisz ,,Tło połączenia", po krótkiej chwili wciśnij wyskakujący panel.

image

Dalej do wyboru jest dużo, więc znajdź panel z napisem ,,Tło połączenia".

image

Powinno wyskoczyć tymczasowe tło połączenia, jeśli chcesz je zmienić, naciśnij dolną ikonkę z napisem ,,tło".

image

Potem znajdź na ekranie ikonkę w kształcie plusa.

image

Tu już decydujesz. Czy z Galerii, czy z AR Emoji - aplikacji. Chodzi tu o zmianę zdjęcia - tła. Czy chcesz z standardowej Galerii czy z innej aplikacji.

image

Na samym końcu wyskakakuje Ci tylko wybrane zdjęcie oraz panel z napisem ,,Ustaw jako tło połączenia", właśnie to wciskasz i jest gotowe.

Jeśli chcesz zobaczyć jak to wygląda na żywo, wystarczy zadzwonić przez sekundę do jakiejś osoby, a tło wyświetla się na ekranie.

A jeśli się nie zapisało?
Spróbuj ponownie. Po pewnym czasie jest szansa, że tło pozostanie na swoim miejscu.

To już koniec poradnika.
😀
Papatki! 👋

123 Odpowiedzi
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
Jeśli w aplikacji telefon od samsunga to wchodzisz w 3 kropki na górze po prawej, ustawienia i tło połączenia
KaliberMG
Apprentice
Opcje
Witam. Po aktualizacji nie mam opcji ustawienia tła rozmowy dla poszczególnych kontaktów. Czy tą opcja została przeniesiona lub usunięta?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KaliberMG, W One UI 6.1.1 ta funkcja znajduje się pod inną nazwą w troszkę innym miejscu. Od teraz tło dla danego kontaktu ustawia się w ramach funkcji Wizytówka profilu. Znajdziesz ją na samej górze po wejściu w edycję kontaktu.

Screenshot_20240910_125340_Contacts.jpgScreenshot_20240910_125333_Contacts.jpg

KaliberMG
Apprentice
Opcje
Dziękuję działa :smiling-face:
Daglass
Pioneer
Opcje
Hey mam s24 ultra zrobiłem aktualizacje najnowsza i chce ustawić tło połączenia dla innych kontaktów i nie ma tej funkcji lub zle patrzę a zaznacze przed aktualizacja miałem
0 Like
Daglass
Pioneer
Opcje
To jest w starym telefonie s20fe a w s24 ultra było to a teraz znikło 20240917_135501_1000008340_1726574122.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Daglass Sprawdź post Kamila dosłownie dwa wpisy wyżej. Jest wyjaśnione tam jak włączyć - funkcja została przemianowana na "Utwórz wizytówkę profilu". Masz do niej dostęp z poziomu edycji kontaktu.

Przemek0201
Explorer
Opcje

Ale ten sposób zmienia ustawione zdjęcie profilowe, a tego nie chcę, chcę tylko zmienić tło. Poza tym nie wyświetla się tak jak poprzednio, ze tło było tłem, a na nim okrągłe zdjęcie profilowe. Teraz jest tło z wielkim napisem samej nazwy kontaktu bez zdjęcia. Wszelkie próby modyfikacji na przykład czcionki usuwają zdjęcie profilowe kontaktu.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Przemek0201 Obawiam się, że w obecnym systemie nie da się więc tego zmienić w taki sposób, w jaki było to do tej pory. Możesz zgłosić sugestię poprzez Samsung Members:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sugesti%C...

Przemek0201
Explorer
Opcje

Nie posiadam w Members trzeciej zakładki, po prawej na dole o tytule "Pomoc". A tym samym nie mogę zgłosić sugestii, według kroków podanych w linku.

0 Like