Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[PORADNIK] Brak powiadomień z aplikacji. Co się dzieje?

(Temat utworzony: 06-03-2020 02:33 PM)
12080 Wyświetlenia
TomekR
Pathfinder
Opcje

Cześć!

W tym poradniku dowiesz się co mozesz zrobić, jeśli telefon nie sygnalizuje o powiadomieniach z aplikacji.

1. Sprawdź czy powiadomienia dla poszczególnych aplikacji są włączone.

Zdarza się, że przypadkowo możemy "odhaczyć" powiadomienia dla danej aplikacji. Ustawienia dotyczące powiadomień znajdziecie w sekcji Ustawienia - Aplikacje - nazwa aplikacji - Powiadomienia. Aby otrzymywać notyfikacje powinna być włączona opcja "Pokazuj powiadomienia".

Aplikacje wbuowane (takie jak Telefon) mogą być ukryte pod trzema kropkami w prawym górnym rogu i przyciskiem "Pokaż aplikacje systemowe".

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

2. Zweryfikuj czy doinstalowane zewnętrzne aplikacje nie blokują powiadomień.

Często zdarza się, że programy antywirusowe oraz  "cleanery" blokują powiadomienia. Trzeba także przypomnieć sobie czy problem nie wystąpił bezpośrednio po zainstalowaniu jakiejś aplikacji zewnętrznej.

Możesz to sprawdzić przy pomocy Trybu Bezpiecznego, który uruchomienia telefon wyłącznie z aplikacjami preinstalowanymi fabrycznie. Instrukcję jhak to zrobić znajdziesz tutaj:

[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition 

3. Włącz dostęp do powiadomień dla aplikacji zewnętrznych.

5.jpg6.jpg7.jpg

4. Wyzeruj preferencje aplikacji.

Czasem możemy namieszać w ustawieniach powiadomień tak, że samodzielnie trudno to odkręcić. W tej sytuacji pomocny może być reset ustawień powiadomień. Opcja nie wykasuje żadnych danych prywatnych.

Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Zeruj preferencje aplikacji.

8.jpg9.jpg

Mam nadzieję, że ten krótki poradnik pozwoli uporać się z brakiem powiadomień i nakieruje Was w jaki sposób można uporać sie z tym problemem. :ok-hand:

18 Odpowiedzi
WeAreVenom
Apprentice
Opcje
Cześć

Mam apke która ma zablokowane powiadomienia
Jaknto odblokować. Aplikacje instalowałem ponownie czyściłem cache i dane. 

image

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A jaka to aplikacja?
WeAreVenom
Apprentice
Opcje
Gra Mortal kombat
0 Like
ELM0
Helping Hand
Opcje
Przytrzymujesz palca na ikonie gry i wybierasz ikonkę "i w kółku" a następnie sprawdzą czy masz zaznaczona opcje dozwolone w powiadomieniachScreenshot_20231029_191022_One UI Home.jpgScreenshot_20231029_191037_Settings.jpg
WeAreVenom
Apprentice
Opcje
No niestety nie mam czwgos takiego.
Screenshot_20231029_204946_Settings.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@WeAreVenom, a jak wejdziesz Ustawienia > Aplikacje > Mortal Kombat, to w tym miejscu będziesz miał punkt Powiadomienia, czy też nie?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Jasion05
Pioneer
Opcje
Na wifi spływają powiadomienia a lte często nic się nie dzieje, po wejściu do domu i przełączeniu na wifi zaczynają spływać
0 Like
Maranara
Explorer
Opcje
Nie moge zezwolić aplikacji na powiadomienia, suwak nie jest aktywnyScreenshot_20231111_201418_Settings-01.jpeg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maranara Tej apce nie da się włączyć powiadomień. Sprawdziłem na swoich urządzeniach - powiadomienia dla tej aplikacji nie są dostępne na żadnym z nich.

0 Like