Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomiar wysokości n.p.m. w samsung health.

(Temat utworzony: 28-10-2024 05:47 PM)
111 Wyświetlenia
PiotrS__
Pioneer
Opcje
Czy zna ktoś sposób żeby aplikacja dobrze pokazywała ilość metrów pod górę i w dół podczas treningu? U mnie nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Kontakt z pomocą samsunga nie rozwiązał problemu.
0 Like
8 Odpowiedzi
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@PiotrS__  jakie instrukcje zaleciło Ci wsparcie techniczne? Pytam, żebyśmy potem nie powtarzali tych samych porad.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PiotrS__
Pioneer
Opcje
Szanowni Państwo,

Dziękujemy za kontakt z nami. Cieszymy się, że możemy Państwu pomóc.

Rozumiem, iż pojawiły się trudności w korzystaniu z aplikacji Samsung Health - niezgodności przy wykrywaniu zmiany poziomu.

W pierwszej kolejności zalecam wyczyścić pamięć podręczną, przechodząc na urządzeniu do Ustawienia > Aplikacje > S Health "Wymuś Zatrzymanie" oraz Domyślna pamięć i kliknij "Wyczyść pamięć" oraz Wyczyść dane (wcześniej proszę zsynchronizować aplikację z Samsung Cloud by nie stracić swoich danych)

Jeśli problem nadal będzie się powtarzał, prosimy o ponowny kontakt i przesłanie nam:

(1) pełny (nie częściowy) zrzut ekranu odpowiedniej strony

(2) Dziennik zrzutu telefonu, w tym celu proszę wykonać następujące czynności:

1. otworzyć aplikację Samsung Health i odtworzyć problem

2. kliknąć 3 kropki w prawym górnym rogu

3. kliknąć ustawienia i przewinąć w dół aż do "Skontaktuj się z nami"

4. Po kliknięciu "Skontaktuj się z nami" zostanie Pan przekierowany do Samsung Member i proszę kliknąć znak Raporty o błędach z ikonką "!"

5. przesunąć w dół i kliknąć niebieski przycisk "Skontaktuj się z nami"

6. Opisać krótko problem i upewnić się, że pole "Wyślij dane raportu systemu" jest zaznaczone

7. Następnie kliknąć strzałkę w prawym górnym rogu by wysłać zgłoszenie.

LUB

i. Aplikacja telefon (telefony Samsung) > * # 9900 # > Wybierz DEBUG LEVEL DISABLED / Low lub DEBUG LEVEL ENABLED > Wybierz MID (lub HIGH o ile istnieje taka możliwość)

ii. Aplikacja telefon > * # 9900 # > ENABLE SECLOG (CURRENTLY DISABLED) > Wyświetl jak DISABLE SECLOG (CURRENTLY ENABLED)

iii. Uruchom ponownie urządzenie (wówczas należy ponownie rozpocząć trening w celu zarejestrowania problemu)

iv. * # 9900 # > RUN DUMPSTATE / LOGCAT

v. * # 9900 # > COPY TO SDCARD (INCLUDE CP RAMDUMP)

vi. Prosimy o stworzenie archiwum i przesłanie nam go w załączniku (nie jest nam potrzebny cały dziennik, Proszę otworzyć folder dziennika i stworzyć archiwmu tylko z pliku o nazwie „dumpState_G900F ...._ 2019 .... dziennik” lub podobnej; archiwum powinno mieć wielkości 2-3 MB)

vii. * # 9900 # > DISABLE SECLOG (CURRENTLY ENABLED) > Wyświetl jako ENABLE SECLOG (CURRENTLY DISABLED)

Jeśli pojawią się jakieś inne nieoczekiwane sytuacje lub w razie kolejnych pytań, prosimy bez wahania skontaktować się z nami i naszym zespołem pomocy technicznej, który chętnie udzieli wszelkich niezbędnych informacji.

Ponadto zachęcamy do odwiedzenie strony internetowej https://www.samsung.com/pl/support, gdzie można znaleźć wiele porad na temat wszystkich treści i usług Samsung oferowanych dla użytkowników z Polski.

Dziękujemy, że korzystają Państwo z naszych usług. Satysfakcja klienta jest dla nas ważna.

Z wyrazami szacunku,

Marta

Centrum Obsługi Klienta Samsung

0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

Okej, powiedz mi jeszcze, czy treningi rejestrujesz bezpośrednio na telefonie czy importujesz z zegarka? Jeżeli z zegarka, jaki to zegarek?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
PiotrS__
Pioneer
Opcje
Samsung watch 7. Zegarek wydaje się, że mierzy odrobinę lepiej jednak i tak kilkaset procent przekłamuje. Strawa którą mam na telefonie pokazuje mniej więcej dobrze. Raczej to Samsung health jest winien. Żadnych logów, jeżeli procedura nie będzie prostrza i adekwatna do faktycznych opcj w danym podpunkcie, wysyłać nie zamierzam. Mogę wysłać zrzuty ekranu z aplikacji.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

Wrzuć w takim razie tutaj zrzuty ekranu, proszę. 

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
PiotrS__
Pioneer
Opcje
Przykładowe wyliczenia. Tymczasem na tym odcinku w rzeczywistości jest jakieś 20 metrów w dół. 1730223519102.jpg1730223519142.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@PiotrS__ Obawiam się, że tutaj zbyt wiele więcej nie da się pomóc bez przesłania logów systemowych, albo oddania sprzętu do serwisu. Skoro nawet wsparcie techniczne prosi o przesłanie dokładnych logów to nie sądzę, abyśmy my byli w stanie coś więcej pomóc w tej sprawie. Możesz jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne ale de facto to wszystko.

PiotrS__
Pioneer
Opcje
Obawiam się, że nawet z tymi logami Polski oddział będzie "za krótki". Samsung zlewa sprawę bo zbyt mało osób to zauważa. Szkoda. Przesiedłem się xiaomi bo myślałem, że tu bardziej się przykładają. O naiwności...
0 Like