Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podwójnie zliczone kroki - Watch Active2 i S21

(Temat utworzony: 13-03-2022 10:39 AM)
354 Wyświetlenia
suota
First Poster
Opcje
Witam. Mam problem z niepoprawnie zliczonymi krokami w Samsung Health i nie mogę sobie z tym poradzić. Dotyczy to sytuacji z września 2021, kiedy to bylem na weekend w Sofii i zrobiłem spory dystans na nogach. W tym czasie zegarek nie był połączony przdz BT ze smartfonem, więc urządzenia zliczały kroki niezależnie. Jednak po późniejszym połączeniu i synchronizacji wszystko się rozjechało. W aplikacji wyraźnie widać, że do poprawnego dystansu, który wyliczyl telefon, w trybie "wszystkie urzadzenia" dodana została bardzo duża ilość kroków i km. Problem dotyczy 3 dni tamtego weekendu i jest to o tyle irytujące, że wszystkie moje statystyki się rozjechały, bo teraz pokazuje, że np w sobotę 11.09. zrobiłem 36km, podczas gdy było to 22km... da się to w jakiś sposób naprawić? Idealnie byłoby pozbyć się tych nadwyżek, ale jeśli się nie da to wolałbym już usunąć wszystko co kiedykolwiek zarejestrował zegarek (i tak zawsze mam telefon), bądź usunąć ten weekend w całości.. 

image

image

image

image

0 Like
3 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@suota, Nie ma możliwości edycji zapisanych kroków lub ich usunięcia. Pozostaje jedynie zresetowanie wszystkich danych Samsung Health i rozpoczęcie od nowa.

suota
First Poster
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. A z czym może być związany fakt, że samsung health tak fatalnie liczy kroki gdy urządzenia są synchronizowane dopiero po aktywności? Dość rozczarowujące, zważywszy na fakt, że w wielu miejscach widzialem zapewnienia, że kroki nie będą zliczane podwójnie i że urządzenia dobrze się synchronizują.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Zatem wniosek jest prosty aby przebyty dystans dobrze się synchronizował należy utrzymać stałe połączenie bluetooth tzn. Zegarek > telefon. Wobec powyższego nigdy nie miałem problemów z błędną synchronizacją wyników.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.