Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oznaczanie ludzi na zdjęciach nie działa

(Temat utworzony: 06-03-2024 01:20 PM)
881 Wyświetlenia
Mat86x
Explorer
Opcje
Witam,
Oznaczanie twarzy w galerii nie działa i nie mogę wyszukiwać zdjęć po ludziach. Nie mogę wyszukiwać też zdjęć po zawartości. Np. Plaża, samochód itp. Dodam, że mam dużo zdjęć przeniesionych z iPhone ale problem dotyczy starych zdjęć, jak i tych zrobionych już na s24 Ultra. Wyłączałem customized services i włączałem spowrotem. Restartowałem telefon, czyściłem casche, nic nie pomogło. Wygląda jakby aplikacja gallery przeskanowałam tylko kilka zdjęć i przesłała. 
12 Odpowiedzi
Adikkiel
Voyager
Opcje
Możliwe że musisz poprostu poczekać, galeria będzie brała sobie niektóre zdjęcia i jeśli rozpozna twarz, to będziesz mógł ją oznaczyć i zapisać kto to jest.
0 Like
Mat86x
Explorer
Opcje
Dzięki. Niestety od 3 tygodni nic się nie zmienia.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mat86x Zobacz, czy nie wiszą Ci jakieś aktualizacje aplikacji w sklepie Galaxy Store. Spróbuj też przeczyścić dane aplikacji Galeria (nie usunie Ci to zdjęć):

Ustawienia > Aplikacje > Galeria > Pamięć > Wyczyść Dane.

0 Like
Mat86x
Explorer
Opcje
Bardzo dziękuję. Nic to niestety nie daje. Kilka twarzy zapisało i podpielo kilkanaście zdjęć (starych jak i nowych z s24 ultra). Error do samsunga zgłoszony kilka dni temu, narazie cisza. Dziękuję!
0 Like
majos_
First Poster
Opcje
Jest jakaś poprawa ?, również mam ten sam problem
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@majos_, jaki dokładnie model posiadasz? Czy system oraz aplikacje masz zaktualizowane?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Members_Vuptfc3
First Poster
Opcje

Hej! Mam ten sam problem. Jak udało się go u Ciebie rozwiązać?

0 Like
jjjh
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem, czy wiadomo co zadziałało?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@jjjh Raczej jest to kwestia samego algorytmu. Jeżeli nie jest on w stanie rozpoznać twarzy na zdjęciu z różnych względów, to zbyt wiele tutaj nie da się zrobić. Możesz skopiować zdjęcia na komputer, usunąć je później z telefonu, wgrać na nowo. Nie zapomnij też sprawdzić czy masz wszsytie aktualizacje sprzętu i amej aplikacji Galeria.

0 Like