Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszczędzanie energii

(Temat utworzony: 12-07-2021 10:29 AM)
2191 Wyświetlenia
Tomsla
Voyager
Opcje
Witam. 
Wymieńcie mi proszę wady i zalety trybu oszczędzania energii. Dziękuję za odpowiedzi. 

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomsla  Witam

Z zalet oszczędzania energii to na pewno dłuższe działanie baterii dzięki temu że system bardziej usypia aplikacje, które działają w tle, z wad to np. to że mogą przychodzić powiadomienia z pewnym opóźnieniem z niektórych aplikacji właśnie ze względu na to usypianie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
31 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Tomsla  Witam

Z zalet oszczędzania energii to na pewno dłuższe działanie baterii dzięki temu że system bardziej usypia aplikacje, które działają w tle, z wad to np. to że mogą przychodzić powiadomienia z pewnym opóźnieniem z niektórych aplikacji właśnie ze względu na to usypianie.

Tomsla
Voyager
Opcje
Dziękuję, pozdrawiam 😊
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Kilka przydatnych informacji o trybach oszczędzania znajdziesz na poniższej stronie.

Jak zminimalizować zużycie baterii
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-zminimalizowac-zuzycie-baterii/

Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Nie chcę zakładać tematu nowego.W S20+ jest oszczędzanie baterii i adapcyjne oszczędzanie baterii.

Które lepiej uruchomić by bateria trzymała dłużej i czym one się różnią?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Bateria adaptacyjna ogranicza zużycie baterii przez aplikacje, których nie używamy często. Oszczędzanie baterii z kolei obejmuje inne obszary systemu takie jak ograniczenie szybkości procesora, zmniejszenie jasności czy wyłączenie sieci 5G. Fabrycznie opcja baterii adaptacyjnej jest włączona i uważam, że można tak zostawić. Odnośnie oszczędzania baterii to jest to indywidualna sprawa użytkownika kiedy chce włączyć oszczędzanie kosztem ogólnej wydajności urządzenia czy jasności wyświetlacza.

Tomsla
Voyager
Opcje
DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC 😊
0 Like
Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Jestem załamany poprostu bateria w s20+ nie wytrzymuje nawet całego dnia i telefon nie jest jakoś specjalnie używany .Są dwie SIM włączone synchronizacja meili wyłączona nawet zmniejszyłem rozdzielczość wyświetlacza na HD .Masakra jakaś telefon grubo za ponad 3 tys .Wszyscy tak mają czy reklamować telefon?

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Members_ZmXg8SP sprawdzałeś jak sytuacja wygląda w Trybie Bezpiecznym? I jak długo korzystasz z urządzenia?

0 Like
Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Gdzie i jak to sprawdzić?

0 Like