Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione powiadomienia

(Temat utworzony: 01-10-2021 07:18 AM)
4213 Wyświetlenia
zolton
Pathfinder
Opcje
Cześć,
Pytanie czy ktoś zna temat i jest w stanie podpowiedzieć. 
Na przykładzie aplikacji Twitter. 
Powiadomienia dochodzą tylko czasami. 
Bardzo często widzę powiadomienia dopiero gdy uruchomię aplikację Twitter. 
Podobnie jest w samsung members i kilku innych aplikacjach. 
Optymalizacja baterii ma blokadę na usypianie Twittera i samsung members. 
Dodatkowo ustawienia samego Twittera zezwalają na czynności w tle i nie optymalizują baterii 

image

image

Oprogramowanie aktualne. W sumie mam tak od roku i już się przyzwyczaiłem. Ale czy tak powinno być? Moja partnerka ma też samsunga z identyczna nakładka i ma podobna sytuację. 

image

112 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
O jak długim opóźnieniu mówimy?
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
Aktualizacje robię na bieżąco codziennie.
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
To zależy. Od kilku do kilkunastu minut.
Czasem wybudzę ekran i nagle przychodzą 4 wiadomości zaległe. Czasem wchodzę na FB i w tym momencie pojawiają się z WhatsApp wysłane wcześniej. A Czasem przychodzi jakaś od razu a następna już nie.
Nie ma reguły.
0 Like
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Podobne zachowanie zauważyłem w Gmailu od pewnej wersji Androida. Wg mnie telefon celowo zwiększa interwały synchronizacji, kiedy ekran jest wyłączony w celu ograniczenia zużycia energii. Niestety, w moim przypadku żadne ustawienia, wykluczające Gmaila z aplikacji uśpionych lub zoptymalizowanych, nie przyniosły poprawy.
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
Twoja wiadomość wysłana o 14:57 dotarła do mnie o 15:01, bo akurat wybudziłem ekran. Czyli dotyczy to ogólnie internetu mobilnego a nie stricte WhatsApp...
0 Like
Dariusz24
First Poster
Opcje
Czy tylko masz z Whatsappem także jak odblokujesz ekran dopiero ci przychodzi wiadomość może być to powiązane z tym aby zablokować włączanie i wyłączanie internetu przy zablokowanym ekranie z paska
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
Dotyczy to praktycznie każdego komunikatora, wiadomości Samsung Members, aplikacji FotMob (wyniki live), etc.
Gdzie znajdę ustawienie o którym wspomniałeś?
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Też mam taki problem ... galaxy s 22 ultra
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Adrian1977 Nie sądzę, aby to właśnie to za do odpowiadało. A czy sprawdzałeś limity użycia w tle?

Ustawienia > Pielęgnacja baterii i urzadzenia > Bateria > Limity użycia w tle - i czy któres aplikacje są uśpione? Może spróbuj dodać Whatsapp do aplikacji, które nie będą zasypiały.

Preślij też raport o błędach od razuu, kiedy zobaczysz wystąpienie takiego błędu. Robni się to poprzez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like
glassy
First Poster
Opcje
Powiadomienia z aplikacji przychodzą z kilkunastominutowym opóźnieniem (nieodebrane połączenie WhatsApp, aplikacje urządzeń- pralka, suszarka, ekspres...).
0 Like