Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnione powiadomienia

(Temat utworzony: 01-10-2021 07:18 AM)
4212 Wyświetlenia
zolton
Pathfinder
Opcje
Cześć,
Pytanie czy ktoś zna temat i jest w stanie podpowiedzieć. 
Na przykładzie aplikacji Twitter. 
Powiadomienia dochodzą tylko czasami. 
Bardzo często widzę powiadomienia dopiero gdy uruchomię aplikację Twitter. 
Podobnie jest w samsung members i kilku innych aplikacjach. 
Optymalizacja baterii ma blokadę na usypianie Twittera i samsung members. 
Dodatkowo ustawienia samego Twittera zezwalają na czynności w tle i nie optymalizują baterii 

image

image

Oprogramowanie aktualne. W sumie mam tak od roku i już się przyzwyczaiłem. Ale czy tak powinno być? Moja partnerka ma też samsunga z identyczna nakładka i ma podobna sytuację. 

image

112 Odpowiedzi
Tomasz_Ad
First Poster
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem. Byłem pewny, że występuje tylko u mnie a jednak to większy problem

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tomasz_Ad Próbowałeś rozwiązań z posta? W moim przypadku, gdy spotykałem się z tym problemem, wystarczyło albo wyczyszczenie danych aplikacji i powtórne wprowadzenie danych konta (dla aplikacji pocztowych), albo czyszczenie partycji cache (raz miałem problem po aktualizacji). Warto sprawdzić te rozwiązania, a później albo przesłać raport o błędach, albo pokusić się o twardy reset, ale bez przywracania kopii zapasowej ustawień.

Adrian1977
Explorer
Opcje
Witam.
Od dłuższego czasu mam problem z aplikacją WhatsApp na S22 Ultra. Otóż powiadomienia przychodzą praktycznie cały czas z opóźnieniem. Często dopiero po wybudzeniu telefonu, lub uruchomieniu czegokolwiek, co korzysta z internetu.
Próbowałem już korzystać z innego komunikatora, ale problem pozostał.
Przywracałem ustawienia fabryczne, kontaktowałem się z operatorem, czyściłem pamięć cache, etc.
Problem jest również na trzech S20 FE, które mam w rodzinie. 
O co chodzi? 
Może ktoś pomoże...
Pozdrawiam. 
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Jeżeli problem występuje aż na 4 urządzeniach, to raczej wynika, to z jakiś problemów po stronie "Meta". Polecam zgłosić problem do twórców aplikacji i być może problem zostanie rozwiązany.
Adrian1977
Explorer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź.
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
A może masz mały transfer danych ? Sprawdzałeś speedtest.pl, popatrz też aplikacje i ich właściwości = ustawieniaScreenshot_20230806_122809_Settings.jpg
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Teoretycznie, tak być powinno choć u mnie transfer na pobieraniu na Wi-Fi jest na poziomie 3MB, na 5G 300MB i tutaj i tutaj szybciutko idzie, ale z właściwościami akurat dobry pomysł.
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
Transfer mam około 40 mb/s bez limitu danych.
0 Like
Adrian1977
Explorer
Opcje
Próbowałem już z tym ustawieniem baterii, ale też kicha...Screenshot_20230806_125659_Settings.jpg
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Albo Pomoc WhatsApp albo może masz nieaktualnyScreenshot_20230806_130544_WhatsApp.jpgScreenshot_20230806_130554_WhatsApp.jpg
0 Like