Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Odblokowanie blokady FRP przez Samsung

(Temat utworzony: 11-04-2022 11:15 AM)
3573 Wyświetlenia
gablot
Apprentice
Opcje

Cześć, na stronach Samsunga dowiedziałem się że jeśli zablokowałem sobie dostęp do konta Google gdzie byłem zalogowany na moim telefonie to można go odblokować przesyłając dowód zakupu oraz z pewnością taki dane jak IMEI czy SN. Nigdy nie korzystałem z tego, a chciałbym się zapytać jak to wygląda technicznie? Co Samsung nam przesyła do odblokowania smartfona a może robi to zdalnie? Chodzi mi o mniej więcej jakie są kroki dalszego postępowania oczywiście po pozytywnym zweryfikowaniu własności przez Samsung.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
gablot
Apprentice
Opcje

Dziękuję za linka. Po kontakcie z serwisem Samsunga, otrzymałem potwierdzenie, że po weryfikacji własności urządzenia mobilnego usługa jest wykonywana w serwisie Samsung (czyli trzeb przesłać urządzenia). w związku, iż takie zablokowanie jest z winy użytkownika to niestety trzeba ponieść koszty odblokowania +-50 zł.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@gablot, w tym przypadku standardowo trzeba przekazać dokument zakupu serwisowi - musi on ręcznie przegrać oprogramowanie na nowo. Konieczne jest wtedy odesłanie urządzenia do serwisu.

gablot
Apprentice
Opcje

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź.
Miło byłoby aby pracownik Samsunga potwierdził tą informację.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@gablot, w takim razie skontaktuj się z infolinią: https://www.samsung.com/pl/support/contact/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Rozwiązanie
gablot
Apprentice
Opcje

Dziękuję za linka. Po kontakcie z serwisem Samsunga, otrzymałem potwierdzenie, że po weryfikacji własności urządzenia mobilnego usługa jest wykonywana w serwisie Samsung (czyli trzeb przesłać urządzenia). w związku, iż takie zablokowanie jest z winy użytkownika to niestety trzeba ponieść koszty odblokowania +-50 zł.

Petereczek
Explorer
Opcje
Witam. Kupiłem uzywany telefon Samsunga dla syna. Okazało się że jest on zablokowany blokadą google gdyż ktoś źle wpisał pin czy coś takiego. Czy jest opcja jakiegoś odblokowania tego telefonu ? Pozdrawiam.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Petereczek  Witam

W tej sytuacji najlepiej byłoby skontaktować się z osobą która sprzedała telefon aby odblokowała blokadę lub wizytabw serwisie z dowodem zakupu.

Petereczek
Explorer
Opcje
Niestety problem w tym iż sprzedający nie odpisuje gdyż domyślam się że sam pewnie miał problem z odblokowaniem urządzenia.
0 Like
tadamski02
Pioneer
Opcje
A jaki to jest model?
0 Like
Petereczek
Explorer
Opcje
A10
0 Like