Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbieranie rozmów przy złożonym telefonie.

(Temat utworzony: 03-02-2023 09:39 AM)
381 Wyświetlenia
grzes1919
Pioneer
Opcje
Witam. Od paru dni jestem posiadaczem flipa4 i mam problem. Gdy telefon jest złożony i gdy odbieram połączenie na ekranie zewnetrzym to nie włącza się głośnik do rozmów. Muszę i tak rozłożyć telefon i kliknąć w symbol głośnika i spowrotem zamknąć. Da się to jakoś ustawić aby z automatu włączał się głośnik?
0 Like
9 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@grzes1919, chodzi Ci o włączenie trybu głośnomówiącego?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

grzes1919
Pioneer
Opcje
Dokładnie, dodatkowo znikają mi co jakiś czas dodane kontakty do połączeń bezpośrednio z wyświetlacza zewnętrznego
PatrykF
Expert
Opcje

@grzes1919 To powinno aktywować się z miejsca, bez potrzeby zmiany czegokolwiek w ustawieniach. Zaktualizuj sprzęt i zrób czyszczenie partycji cache - być może jest to jakiś błąd w ustawieniach, który rozwiążesz w ten sposób. Żadne dane nie zostaną usunięte. Wcześniej należy jednak podłączyć telefon do komputera kablem USB. Podsyłam poradnik wideo:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

W miarę możliwości, możesz też przesłać raport o błędach:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like
grzes1919
Pioneer
Opcje
Wszystko robię tak jak na filmie. Wyłączyłem telefon następnie wcisnąłem klawisz głośności i zasilania i niestety cały czas telefon normalnie się włącza. Przez parę sekund pojawia się tylko taki napis jak w zdjęciuIMG-20230203-WA0001_1000006836_1675457931.jpg
0 Like
grzes1919
Pioneer
Opcje
Udało się przy podłączeniu do kompa. Niestety nie pomoglo czyszczenie partycji ;/

Znalazłem problem. Do telefonu podłączony mam zegarek huawei watch gt3. Gdy jest odłączony wszystko jest ok. Głośnik automatycznie się włącza. Gdy podłącze zegarek to już głośnik się nie załącza. Da się to jakoś naprawić aby zegarek był podłączony do telefonu i aby telefon działał tak jak powinien?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@grzes1919, jedyne, co możemy zrobić, to przesłać raport o błędzie, wyżej @PatrykF podał ścieżkę. Jeśli to jest kwestia po stronie telefonu, to programiści Samsung powinni to ogarnąć, jeśli za ten błąd odpowiada tylko i wyłącznie zegarek, to wtedy musisz podbić do Huawei.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
grzes1919
Pioneer
Opcje
Już zgłosiłem raport o błędzie.
0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
Tą opcję masz włączoną? Screenshot_20230204_190223_Call settings_1000002908_1675530143.jpg
0 Like
grzes1919
Pioneer
Opcje
Tak mam włączoną tę funkcje. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie aplikacje zegarka. Nic nie pomaga.
0 Like