Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obrócone zdjęcia przy wysyłaniu ze Zdjęć Google

(Temat utworzony: 24-06-2021 08:13 PM)
509 Wyświetlenia
MarioFalkon
Explorer
Opcje
Od wczorajszej aktualizacji S20 FE 5G, przy udostępnianiu zdjęć z aplikacji Zdjęcia Google, wszystkie zdjęcia są obrócone o 90 i 180 stopni. Jeżeli wysyłam te same zdjęcia przez Galerię Samsung, to są poprawnie wstawiane. Czy ktoś również na ten sam problem? 
0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarioFalkon  Dzień Dobry

Możliwe że to błąd aplikacji. Proponuję wyczyścić dane aplikacji i zobaczyć czy będą zdjęcia się poprawnie przesyłały.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Samsung poprawia zdjęcia Google już nie. Jeżeli odwruciles telefon przy robieniu zdjęcia to przesyła je w takim stanie jak były zrobione
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  @MarioFalkon  Pytanie jakie zdjęcia są w galerii w telefonie, trzeba też pamiętać że w Zdjęciach google aplikacja proponuje aby niektóre zdjęcia obrócić, możemy się zgodzić lub nie.

MarioFalkon
Explorer
Opcje
Zdjęcia są robione prawidłowo i w aplikacji widzę je w poprawnej orientacji. Zdjęcia przesyłałem odrazu po zrobieniu, aplikacja nie zdążyła ich obrócić. Specjalnie wykonałem zdejcia raz w pionie raz w poziomie i oba są obracane przy załadowaniu do Whatsapp
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarioFalkon  Z tego wynika że obracane są zdjęcia po udostępnieniu do WhatsUpp?

0 Like
MarioFalkon
Explorer
Opcje
Tak
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli rozumiem, że problem obróconych zdjęć dotyczy wyłącznie aplikacji WhatsApp? Czy próbowałeś udostępniać zdjęcia w innych aplikacjach?

0 Like
MarioFalkon
Explorer
Opcje
Tak, próbowałem i tylko Whatsapp sprawia problem. Dzisiaj jest już ok, ale... zdjęcia zrobione wczoraj nadal ładują się źle w Whatsapp. Ciekawe zjawisko. Będę to obserwował
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Gdyby problem powrócił to daj znać. Będziemy wtedy szukać rozwiązania.

0 Like