Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieznane aplikacje

(Temat utworzony: 10-01-2023 02:53 PM)
3501 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
W ustawieniach jest instalacja nieznanych zagrażających aplikacji , choć aplikacje są znane i zainstalowane normalnie. 
Co to jest ? 

image

image

0 Like
12 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020, W tej liście wydajesz zgodę danej aplikacji na instalowanie innych aplikacji. Gdy jej nie wydasz, to przy próbie instalacji pojawi się okno z ostrzeżeniem.

Screenshot_20230110_155358_Package installer.jpg

Najprościej można wytłumaczyć to na przykładzie Chrome. Bez udzielonej zgody nie będziesz mógł przeprowadzić przez Chrome instalacji pobranej aplikacji od razu po kliknięciu w pobrany plik.

Gdy odbierzesz to uprawnienie aplikacji Moje pliki, to z jej poziomu nie będziesz mógł instalować aplikacji.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Problem w tym że te wszystkie aplikacje są zainstalowane, WhatsApp cały czas korzystam czy Gmail , wyłączyłem jedynie powiadomienia , na skrinie widać suwaki włącz nie rozumiem po co jak aplikacje działają,
To nie są nowe aplikacjeScreenshot_20230110_160117_Settings.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020, Jeśli zależy Ci na bezpieczeństwie, to suwaki te można włączać tylko na czas instalacji aplikacji z innych źródeł niż Sklepy Google Play, czy Galaxy Store.

Osobiście mam włączone na stałe Chrome oraz Moje pliki. Tłumaczeniem na Twoim pierwszym zrzucie ekranu się nie sugeruj, bo jak widzisz, wprowadziło Cię w błąd.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Popatz , w aplikacji bez problemu mogę korzystać z linków www, bezpiecznieScreenshot_20230110_161739_Settings.jpgScreenshot_20230110_162037_Settings.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020  napisał(a):
Popatz , w aplikacji bez problemu mogę korzystać z linków www, bezpiecznieScreenshot_20230110_161739_Settings.jpg

To już jest inna funkcja niż ta przedstawiona na początku dyskusji.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@ hype27 Mam też Huawei Mate 20 Pro, wiem o czym mówisz , ale Samsung to co innego, inny system , Huawei jak wiesz za kradzież patentów ma problemy instalacji Google
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Ok masz racje , szukam dalej, nadal nie rozumiem po co ? Chrome blokuje, czy nie blokuję, mogę instalować aplikacje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@nowan2020, jeżeli chcesz instalować aplikacje spoza sklepów w aplikacji Chrome to musisz przesunąć suwak przy tej aplikacji.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Chrome rozumiem , ale tam jest cała lista , wiadomości to nie przeglądarka , Samsung Pass, asystent aplikacji, mnie to wygląda po prostu na niedoróbkę systemową
0 Like