Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niektóre reels na Instagramie rozjaśniają ekran

(Temat utworzony: 22-02-2024 08:35 PM)
9639 Wyświetlenia
Wojtek7777
Apprentice
Opcje

Dlaczego podczas oglądania reelsów na instagramie, niektóre nagle rozjaśniają ekran na Max podczas gdy inne są na normalnym poziomie jasności?

62 Odpowiedzi
flsk12
Journeyman
Opcje
Cześć, zauważyłem ze podczas oglądania formatu rolkowego na ig, fb lub youtube na niektórych z nich ekran sam się rozjaśnia. Wszytskie ustawienia automatycznego rozjaśniania są wyłączone. Nie ma reguły kiedy to sie dzieje. Denerwuje to podczas korzystania w ciemniejszych warunkach, gdy ekran mam ściemniony i nagle dostaje 100% oświetlenia. Dla testu ustawiłem maksymalna jasność ekranu to telefon jeszcze bardziej go rozjaśnił gdy mijałem dany filmik na, którym się to dzieje. Ktoś wie jak to wyłączyć lub co z tym zrobić? 
0 Like
pm1312
Explorer
Opcje
Też to zauważyłem, bardziej na zdjęciach. Wydaje mi się, że to specjalnie aby zdjęcia i filmy zrobione Samsungiem wyglądały lepiej niż inne. Ale to moja teoria 😅
0 Like
flsk12
Journeyman
Opcje
Również wydaje mi się, że to specjalny zabieg, ale z chęcią bym to wyłączył, bo jest to z lekka denerwujące. Mam nadzieję, że się da to wyłączyć i ktoś mi tu pomoże z tym, bo znaleźć nie mogę w ustawieniach😄
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Robi się to najczęściej na przeglądarkach Google I jest to efekt zainteresowania tym artykułem lub stroną. Proszę sprawdzić na innej przeglądarce.
flsk12
Journeyman
Opcje
Hmm. To jest bezpośrednio na aplikacjach Instagram, Facebook i Youtube. Nie są to strony, a filmiki.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@flsk12@pm1312@_Technik_, robi się tak przy materiałach nagranych w HDR i raczej nie da się tego wyłączyć, bo to jest funkcja zaimplementowana do aplikacji przez ich twórcę, a nie Samsung.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokladnie. Na tych aplikacjach jak i na stronach włącza się właśnie ta opcja. Jest to zrobione przez deweloperów aplikacji.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@OleksiiA  dokładnie tak, tylko przy materiałach hdr🙂

0 Like
flsk12
Journeyman
Opcje
Okej, dzięki za pomoc 😉😉
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dokładnie ma to za zadanie poprawić jakoś odbioru materiału.
0 Like