Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android auto - brak wyświetlania aplikacji

(Temat utworzony: 08-11-2024 10:14 AM)
584 Wyświetlenia
Members_ZjfjrpF
Student
Opcje

Dzień dobry, mam problem 🙂 Telefon Samsung M35G łącząc się przez Android auto daje dostęp jedynie do dźwięku i połączeń. Nie wyświetla map ani np. listy Spotify. Dziwęki słychać bez problemu. Wcześniejszy model M23 miał podobny problem z tym, że na tamtym były jeszcze momenty, że mamy pojawiały się sporadycznie. Inne telefony niż Samsung działają i wyświetlają bez problemu. Help :smiling-face:

7 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień Dobry! Proszę spróbować inny przewód, jeśli to nie pomoże to wyczyścić dane Android Auto. Czy na ekranie samochodu pojawia się ekran z interfejsem Android Auto? Proszę sprawdzić czy tryb USB jest ustawiony na przesyłanie plików/android Auto.
0 Like
dml7684
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem, tylko u mnie ekran jest szary 😉 Wygląda to na jakiś problem z kodekiem video używanym podczas wysyłania danych obrazu. Podejrzewam, że Samsung użył jakiegoś nowego i starsze samochody tego już nie obsługują.
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Próbowałeś odinstalować I zainstalować ponownie aktualizacje aplikacji Android Auto?
0 Like
Members_ZjfjrpF
Student
Opcje

Odinstalowałam i zainstalowałam na nowo  aplikację android auto, dałam też nieograniczony dostęp do korzystania z baterii, bo czytałam, że to też może być problemem. W momentach kiedy udawało się uzyskać "wizję" korzystałam z połączenia bluetooth, nigdy kabla USB.

0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
To może kabel jest uszkodzony? Korzystasz z niego czy bezprzewodowo?

Może tu znajdziesz jakąś poradę: https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-ciekawostka-android-auto/td-p/10772...
0 Like
Kacperskyy
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem z S24 Ultra - nie mogę go w ogóle zmusić do połączenia tak żeby otwierało sie Android Auto.
0 Like