Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działa Nfc po aktualizacji do Androida 12 w Samsung S10 Lite?

(Temat utworzony: 10-02-2022 07:50 PM)
3608 Wyświetlenia
Opcje

Witam po aktualizacji androida do 12 wersji padło mi nfc w telefonie jak to naprawić ?

Dodam iż na 11 wersji wszystko działało dobrze, po próbie płacenia z millenium aplikacji wywala błąd odczytu karty użyj innej. Tak mi się robiło więc zamknąłem konto u nich, i mam Ing Bank ale tu to samo się dzieje , tylko jak by zdechły pisk i nic nie działa nadal ?

I tu me pytanie co serwis mnie czeka i naprawa tego modułu , czy coś domowym sposobem można naprawić pytam was ?

Mój telefon to S10 Lite okey.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Opcje

No i po procedurze wykonałem to i po dodaniu karty do GPay , pisze użyj innego czytnika lub karty więc chyba na 100% padło nfc w telefonie i serwis mnie czeka.

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Płyta główna musiała się uszkodzić
0 Like
Opcje

Jutro jadę do Katowic do serwisu Samsunga i będę wiedział już wszystko i ile se poczekam na naprawę telefonu.

0 Like
Opcje

Telefon oddany czekam na naprawę oby szybko to zrobili.

0 Like
Rozwiązanie
Opcje

No i po serwisie telefon odebrałem w Piątek,i była wymiana płyty głównej, modułu nfc, i baterii na nową , po tym zabiegu nfc działa prawidłowo, ale tylko w Gogle Pay, bo w aplikacji Moje Ing nie chciało działać.

Jutro im to w Banku zgłoszę oby coś z tym zrobili , dzięki wam za pomoc .

Members_5c1laqh
First Poster
Opcje

Dzień dobry,
napotkałem dzisiaj problem z użyciem NFC. Karty nie używam, więc płacę telefonem (Samsung S10e). Chciałem standardowo zapłacić zbliżeniowo, lecz telefon w ogóle nie reagował. Według aplikacji banku NFC jest wyłączone, natomiast według telefonu włączone, choć nie do końca, bo jak widać na załączonych zrzutach ekranu, nie mogę go nawet wyłączyć.
Jest na to jakieś rozwiązanie? Próbowałem kilka razy ponownie uruchomić telefon, według diagnostyki Samsung Members też wszystko działa, lecz problem dalej występuje.

Aplikacja banku (IKO)Aplikacja banku (IKO)Ustawienia telefonu - NFCUstawienia telefonu - NFCDiagnostyka Samsung MembersDiagnostyka Samsung Members

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj na początek resetowanie ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Jeżeli to nie pomoże to wykonaj wipe cache partition. Czynność ta nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Koniecznie daj znać czy powyższe wskazówki okazały się pomocne.

Members_5c1laqh
First Poster
Opcje

Niestety, obie rady nie pomogły. Wszystko zrobiłem poprawnie, a NFC dalej "niezdecydowane".

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Members_5c1aqh Witam. Czy był kiedyś naprawiany telefon, lub wymieniany/rozklejany tył telefonu?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj jeszcze wykonać repair apps. Jeżeli ten zabieg również nie pomoże to pozostanie wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Instrukcja - repair apps
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like