Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Nie działa Nfc po aktualizacji do Androida 12 w Samsung S10 Lite?

(Temat utworzony: 10-02-2022 07:50 PM)
3612 Wyświetlenia
Opcje

Witam po aktualizacji androida do 12 wersji padło mi nfc w telefonie jak to naprawić ?

Dodam iż na 11 wersji wszystko działało dobrze, po próbie płacenia z millenium aplikacji wywala błąd odczytu karty użyj innej. Tak mi się robiło więc zamknąłem konto u nich, i mam Ing Bank ale tu to samo się dzieje , tylko jak by zdechły pisk i nic nie działa nadal ?

I tu me pytanie co serwis mnie czeka i naprawa tego modułu , czy coś domowym sposobem można naprawić pytam was ?

Mój telefon to S10 Lite okey.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
24 Odpowiedzi
marchello666
Voyager
Opcje
Ja też często korzystam z płatności NFC telefonem. Dwa lata Note10+ , a teraz Note 20 Ultra. Na obu był ten sam problem. Na co dzień NFC z oszczędności baterii jest wyłączone. Włączam jedynie przed transakcją. I zwykle zadziała od razu. Natomiast gdy zapomnę wyłączyć i próbuje zapłacić telefonem z takim dłużej włączonym NFC to zawsze nie działa. Muszę wyłączyć i włączyć i dopiero przystąpić do płatności. Lub wyciągnąć fizyczna kartę płatniczą. Choć teraz też wprowadzili jakieś limity ilości dokonanych płatności zbliżeniowych. Najlepiej nosić makulaturę ze sobą, że znakami NbP.
0 Like
Members_5c1laqh
First Poster
Opcje

Nic z tych rzeczy, chociaż telefon nie był brany z salonu, ani od operatora, a zamawiany ze strony sklepu elektronicznego.

0 Like
Members_5c1laqh
First Poster
Opcje

Niestety, to również nic nie dało. Na hard reset chyba nie jestem gotowy, bo musiałbym pozgrywać wszystkie pliki, które są na telefonie. Chyba będzie trzeba po prostu w końcu aktywować fizyczną kartę płatniczą.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W S10e był tez taki problem ze moduł NFC potrafił padać
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli mimo wszystko zdecydujesz się na hard reset lub znajdziesz inne rozwiązanie to koniecznie daj znać w tym wątku.

0 Like