Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nfc błąd

(Temat utworzony: 09-12-2021 10:00 PM)
6600 Wyświetlenia
globu
Apprentice
Opcje
Witam 
Posiadam Samsumga S21+ po wgraniu najnowszej wersji Androida 12 nie działa w ogóle funkcja nfc ktos ma ten problem?
61 Odpowiedzi
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Dla potomnych jeżeli by kogoś interesowało co naprawia problem z płatnościach: pierwszy krok trzeba wejść z zabezpieczenia ekranu w tak zwanego Smart locka usunąć wszystkie zaufane urządzenia i wszystkie rzeczy związane ze smart lockiem czyli lokalizację takie rzeczy. Krok następny włączamy NFC w telefonie wchodzimy w aplikację wybieramy aplikację systemowe wybieramy NFC apkę odpowiadającą za NFC czyścimy całą pamięć aplikacji. I teraz bardzo ważny krok z włączonym NFC robimy restart telefonu czyli włączamy uruchom ponownie telefon. Teraz możemy już wyłączyć NFC włączyć płatności wszystko sobie skonfigurować i wszystko działa w porządku przetestowane osobiście.
Paulina369
First Poster
Opcje
W dniu dzisiejszym po 2 aktualizacji w tym miesiącu nie mogłam dokonać zakupu w 2 różnych sklepach. W banku IPKO mam możliwość płatności a telefon nie zczytuje czytnika w sklepie. Czy to normalne???
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Paulina369  Witam

Rozumiem że nfc w telefonie jest włączone. Jeżeli tak spróbuj ponownie uruchomić telefon i zobaczyć czy problem będzie dalej występował.

OSKARBOS12
Journeyman
Opcje
Mam pytanie co do twojej sprawy czy płatności zbliżeniowe masz włączone w aplikacji czy w Google pay? Jeśli w Google pay to wejdź do portfela kliknij dodaj kartę jeśli już wcześniej miałaś dodaną to zapewne kod bezpieczeństwa trzeba dodać ponownie CVC. Jeśli jednak w aplikacji Iko jest włączone płatności nfc to niech pani wyłączy i wlaczy ta opcję możliwe że po tym będzie działać, jeśli nie to proponowałbym włączenie ponowne telefonu. Pozdrawiam
0 Like
Micablue
Explorer
Opcje
Zrobiłam ustawienia fabryczne, zgłosiłam również i nic. 🙂↕️
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Micablue, obawiam się, że na forum nic więcej nie wymyślimy. Konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Imrahil
Journeyman
Opcje

Hej,

bez żadnego większego powodu nagle przestało działać NFC... klikam na ikonkę, chwilę myśli i z powrotem się wyłącza...

robiłem z tysiąc restartów, czyściłem cache partition i nic. Trochę mi to dokucza bo nie mogę płacić przez Samsung Wallet

przede mną jeszcze całkowity wipe systemu do ustawień fabrycznych ale to już jako ostatnia deska ratunku.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj zresetować ustawienia sieciowe (Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych). Jeżeli to nie pomoże to pozostanie przywrócenie ustawień fabrycznych.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Imrahil
Journeyman
Opcje

no i kicha. odważyłem się w końcu i zrobiłem full factory reset. niestety NFC dalej nie działa. żadnej poprawy...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Imrahil, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową, czy sprawdzałeś działanie NFC bez niej?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like