Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Netflix a połączenie Galaxy S8 z TV przez kabel HDMI

(Temat utworzony: 06-11-2019 11:02 AM)
3219 Wyświetlenia
harpk
First Poster
Opcje

Mam problem z Netflixem na Samsung Galaxy S8. Włączając jakiś film lub serial na Netflixie i podłączając telefon kablem USB-C - HDMI do telewizora, po parunastu sekundach wyrzuca mi komunikat z błędem 5.7 i dalej Netflix nie odtwarza serialu. Na samej komórce (bez podpinania pod TV) wszystko działa jak należy. Tym samym kablem próbowałem podpiąć inny telefon (LG) i tam wszystko działa. Mam wrażenie, że problem robi Samsung Dex, bo jak tylko podepnę S8 pod TV od razu wyskakuje możliwość włączenia Dexa. Pomimo, że nie włączam Dexa tylko lustrzane odbicie, to w powiadomieniach jest cały czas możliwość przełączenia na Dex. Przeinstalowywałem Netflixa, nawet zrobiłem reset telefonu do ustawień fabrycznych i ciągle jest to samo. Miał ktoś taki problem? Jest na to rozwiązanie?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@harpk, Jaką masz wersję aplikacji Netflix ? Sprawdziłem działanie Netflixa 6.26.1 build 15 31696 na telefonie Galaxy S8 z oryginalnym kablem DeX EE-I3100 i taki błąd nie występuje. Podczas podłączenia kabla do monitora w trakcie odtwarzania pojawia się informacje o trybie DeX, a odtwarzacz minimalizowany jest do okna bez przerywania oglądanej treści.

dex.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
harpk
First Poster
Opcje

Dzięki za link, ale to była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem. Zresztą opisałem w mailu, że przywracałem telefon nawet do ustawień fabrycznych, nic nie pomogło w sytuacji, którą opisałem w pierwszym poście.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@harpk  Nie napisałeś, do jakiego podłączasz TV marka i model ?

Masz oryginalny kabel ? https://www.x-kom.pl/p/445917-kabel-hdmi-samsung-kabel-usb-c-hdmi-137m-dex.html

0 Like
harpk
First Poster
Opcje

Próbowałem podłączać do kilku telewizorów (nie mają Smart TV). Kabel jest taki:

https://www.ebay.com/itm/USB-C-to-HDTV-Cable-Type-C-to-Max-4K-HDTV-Galaxy-S8-2m-A41-00161-A56-11-whi...

lub

https://www.lelong.com.my/2m-usb-type-c-to-hdmi-cable-usb-c-4k-hdtv-adapter-cable-galaxy-s8-kitkit85...

Ale kabel sam w sobie jest w porządku, bo jak wspominałem - przy telefonie LG nie ma takiego problemu. No chyba, że Samsung ma problem z innymi kablami niż bezpośrednio od nich.

0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@harpk, Jaką masz wersję aplikacji Netflix ? Sprawdziłem działanie Netflixa 6.26.1 build 15 31696 na telefonie Galaxy S8 z oryginalnym kablem DeX EE-I3100 i taki błąd nie występuje. Podczas podłączenia kabla do monitora w trakcie odtwarzania pojawia się informacje o trybie DeX, a odtwarzacz minimalizowany jest do okna bez przerywania oglądanej treści.

dex.jpg

harpk
First Poster
Opcje

@kamil40013 dzięki, sprawdzę tę wersję, którą Ty używasz. Ja próbowałem na najnowszej wersji, tj. 7.33.1 build 23 34567.

0 Like