Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrywanie 4k czy full HD?

(Temat utworzony: 15-06-2019 04:43 PM)
2996 Wyświetlenia
Hateful
Explorer
Opcje

Która forma nagrywania lepiej się sprawdza na S9? 

Rozumiem, że 4k zajmuje więcej,ale to nie problem. Bardziej mnie zastanawia, że w 4k stabilizacja obrazu jest wyłączona. Czy jakoś specjalne to widać na filmikach? 

Czy lepiej jednak nagrywać w Full HD ze stabilizacją?

0 Like
21 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Hateful nagrywam w 4K od dawna i nie odczuwam braku stablizacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful, wszystko zależy od tego jakiego rodzaju filmy zamierzasz nagrywać. Jeżeli będziesz się dużo poruszał to lepszym wyborem będzie Full HD. W przeciwnym wypadku spokojnie możesz korzystać z 4K. Najlepiej przeprowadzić samemu test i zobaczyć jakie ustawienia najlepiej się sprawdzają. Daj znać, którą rozdzielczość wybrałeś.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hateful  Poza tym jeszcze jest kwestia czy później urządzenia na których będziemy ten materiał  odtwarzać, będą obsługiwać rozdzielczość 4K czy max Full HD.

Hateful
Explorer
Opcje

Czy filmy nagrywane w 4k zapisują się tylko w pamięci telefonu? 

Inne rozdzielczości zapisują się na karcie pamięci.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Hateful Filmy są zapisywane tam gdzie sam wybrałeś miejsce zapisu albo telefon albo karta pamieci. Tak samo jest jaki format wybrałeś czy 4K czy Full HD. Z filmu nagranego w 4k można przekonwertować do full hd

Hateful
Explorer
Opcje
Ustawiłem miejsce zapisu na karcie SD,ale filmy nagrane w 4k zapisują się w pamięci telefonu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Hateful  A możesz pokazać jak to ustawiłeś ? Ale coś mi się zdaje że filmy w pamieci telefonu są to wcześniejsze nagrania?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@vdsl2 niestety @Hateful ma rację. Filmy w 4K mogą być zapisywane są w pamięci telefonu. Wygląda to tak, jakby aplikacja nie srawdzała prędkości zapisu i odczytu karty pamięci. Nawet w S10 do którejś aktualizacji filmy były zapisywane w pamięci telefonu. Dopiero teraz zapisuje na SD.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Hateful
Explorer
Opcje

Czyli nie można ustawić by filmy 4k zapisywały się na karcie pamięci.

0 Like