Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Muzyka, dziwne zachowanie na słuchawkach

(Temat utworzony: 30-03-2022 02:34 PM)
520 Wyświetlenia
robert22339
Journeyman
Opcje
Witam, mam taki problem, gdy słucham sobie muzyki na słuchawkach to telefon potrafi czasem sam z siebie zastopować muzykę i włączyć utwór od nowa. Też czasami zaczyna odczytywać godzinę syntezator mowy mimo, że nic nie robiłem. Czy są jakieś dodatkowe gesty o których nie wiem czy coś? Telefon to A52s 5g.
0 Like
5 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@robert22339 Podaj więcej szczegółów. Są to słuchawki przewodowe czy bezprzewodowe? Z jakiej aplikacji do odtwarzania muzyki korzystasz?

robert22339
Journeyman
Opcje
Słuchawki przewodowe, aplikacja to Samsung Music.
0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@robert22339 Zacznij od wykonania tych czynności: Ustawienia->Aplikacje->Filtrowanie i sortowanie->Pokaż aplikacje systemowe-> USBSettings->Domyślna Pamięć->Wyczyść dane, następnie: Ustawienia->Aplikacje->Samsung Music>Domyślna Pamięć->Wyczyść dane.  Sprawdź jeszcze czy sytuacja również ma miejsce na innych słuchawkach i aplikacjach.

dreambro
First Poster
Opcje

za każdym razem gdy słucham muzyki lub audiobooka na słuchawkach podłączonych przez adapter wejścia jack, to dźwięk się zatrzymuje po kilku sekundach. Najpierw aktywowała się bixby, blokując dźwięk. po jej deaktywacji teraz blokuje się dźwięk i bez bixby

PatrykF
Expert
Opcje

@dreambro Problem leży w interakcji pomiędzy tymi urządzeniami. Najwidoczniej adapter przesyła informacje o tym, że wciśnięty został guzik na słuchawkach. Musiałbyś albo posiadać słuchawki bez tego guzika - albo zmienić adapter.