Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moje pliki - pamięć sieciowa

(Temat utworzony: 12-08-2020 11:30 AM)
7476 Wyświetlenia
Piterrek
First Poster
Opcje
Dzień dobry, 
Kiedy próbuje dodać dysk sieciowy SMB to dostaje komunikat - Nie mozna polaczyc. Upewnij sie ze adres i inne dane sa prawidlowe, po czym sprobuj ponownie. Dodam ze dane sa prawidlowe bo tym samym adresem IP, loginem i haslem z poziomu windowsa dysk sieciowy sie otwiera. Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem? Z gory dziekuje za pomoc.
0 Like
13 Odpowiedzi
DanielSz
Voyager
Opcje

Sprawdź czy posiadasz najnowszą wersję aplikacji "moje pliki" i "menedżer pamięci sieciowej" w sklepie Galaxy Store. Jeśli tak to wyczyść dane aplikacji przechodząc do ustawień > aplikacje > 3 kropki w prawym górnym rogu > pokaż aplikacje systemowe > menedżer pamięci sieciowej > domyślna pamięć > wyczyść dane.

Piterrek
First Poster
Opcje
Aplikacja jest w najnowszej wersji, wyczyściłem dane aplikacji i nieststey nic się nie zmieniło.
0 Like
ŁukaszD
Pathfinder
Opcje

@Piterrek Spróbuj w takim razie w celu weryfikacji wygenerować zgłoszenia z logami systemowymi poprzez aplikacje Samsung Members: Samsung Members>Pomoc>Wyślij opinię>Raporty o błędach>[Wybór kategorii]>Zaznaczamy opcję ‘Wyślij dane raportu systemu’.

Mario_Z
Student
Opcje

Łączysz się z usługą Samba pracującą na protokole w wersji 3. Musisz w swoim routerze/komputerze zamienić wersje protokołu samby na min smb=2 zamiast min smb=3. Tak przynajmniej jest w linux. Działa doskonale po zmianie protokołu samby na 2.

dwksc
Journeyman
Opcje
Witam czy jest możliwość dostępu do dysku sieciowego z poziomu aplikacji samsunga "moje pliki " ?
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dwksc  Witam 

Zapraszam do poniższego tematu gdzie dyskutowaliśmy już na ten temat:

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-note10/moje-pliki-pami%C4%99%C4%87-sieciowa/td-p/19... 

dwksc
Journeyman
Opcje
Jak znaleźć aplikacje menagera pamięci masowej w galaxy store ?
0 Like
Mario_Z
Student
Opcje

Hmm. Nie ma czegoś takiego obecnie. Może kiedyś coś takiego było. Nie pamiętam.

Myślę, że chodzi o menadżera plików, a te mają różne nazwy. Na Galaxy S5e nazywa się to po prostu "Moje pliki".

0 Like
dwksc
Journeyman
Opcje
Dostałem odpowiedź ze wsparcia samsunga, se w modelu m51 taka opcja nie występuje. Trochę dziwne. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Może apka z innego modelu telefonu wystarczy ?
0 Like