Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd z pamięcią sieciową

(Temat utworzony: 13-03-2024 11:52 PM)
421 Wyświetlenia
Maronek
Journeyman
Opcje
Na poprzednim telefonie byłem cały czas zalogowany do swojego serwera NAS w aplikacji Moje pliki w miejscu Pamięć sieciowa. Niestety przy przejściu na S23 każde logowanie do serwera jest jednorazowe. Jeśli cofnę się do ekranu głównego lub zamknę aplikację moje pliki to wtedy muszę logować się od nowa. Co śmieszne, jeśli przenoszę pliki na serwer i wejdę w powiadomienie o postępie to przeniesiony zostanę bez problemu do odpowiedniego folderu pamięci sieciowej. Jednak po zamknięciu lub cofnięciu się dalej będę musiał się logować od nowa (dodawać serwer, nie chodzi o samo okienko z hasłem czy coś). Często przenoszę pliki w ten sposób i dodawanie NAS za każdym razem mnie dobija. Dodam, że nie jest to wina NAS, bo nie było nawet żadnej aktualizacji jego systemu od czasu zmiany telefonu.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Maronek
Journeyman
Opcje
0 Like
4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Maronek Z tego co widzę, żadne ustawienie nie definiuje czy za każdym razem należy wpisywać hasło. Polecam Ci sprawdzić, czy nie ma aktualizacji tej aplikacji w sklepie Galaxy Store (aplikacji Moje Pliki), a następnie wyczyść jej dane - nie musisz się martwić, że cokolwiek Ci się usunie, bo ta akcja nie powoduje utraty danych. Upewnij się też, że apka ma wszystkie zezwolenia w ustawieniach.

0 Like
Maronek
Journeyman
Opcje
Dziękuję za odpowiedź. Niestety raz już to robiłem, zrobiłem i teraz, ale nic to nie zmieniło. Muszę za każdym razem dodawać NAS od nowa...1710423232520.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Maronek Spróbuj więc przesłać raport o błędach z dokładnym opisem problemu i być może informacjami z jakiej pamięci sieciowej korzystasz. Raport prześlesz przez Samsung Members > Wsparcie (na dole po prawej stronie) > Raporty o błędach.

0 Like
Rozwiązanie
Maronek
Journeyman
Opcje
Pomogła porada @jjsantos90, wyczyściłem dane, ale nie aplikacji Moje pliki tylko Menedżera pamięci sieciowej
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s20-series/error-connecting-to-ftp-or-smb-server-in-quot-...
0 Like