Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mi Scale 2 i Samsung Health Działa ale...

(Temat utworzony: 19-09-2020 03:26 PM)
13740 Wyświetlenia
KwaŚny
Pioneer
Opcje
Witam Wszystkich.

Mam problem kupiłem wagę  Mi Smart Scale 2, wszystko super aplikacja Samsung Health wykrywa i łączy się bezpośrednio z wagą, nawet pomiar robi ale jest jedno ale pokazuje błędny wynik   przecinek jest przesunięty i pokazuje że ważę nie 106.3kg tylko 1063.0kg i dzięki temu nie chce rejestrować wyniku w aplikacji. Jak np dotknę ręką i pokaże 5kg to aplikacja pokazuje 50kg i wtedy rejestruje wynik.
W aplikacji Mi-Fit wskazuje ok.
Pozdrawiam
36 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @KwaŚny
W obecnej chwili wspomniana przez Ciebie waga nie jest wspierana w aplikacji Samsung Health. Wspierana jest natomiast waga Mi Smart Scale, stąd najprawdopodobniej połowiczne prawidłowe działanie twojej wagi. Wspierane akcesoria możesz sprawdzić sam w aplikacji Samsung Health.

Możesz zgłosić sugestie jej dodania poprzez opcję zadaj pytanie dostępną przez naciśnięcie + na ekranie głównym aplikacji Samsung Members.
0 Like
KwaŚny
Pioneer
Opcje
Witam.
Właśnie wiem że wspierana jest pierwsza generacja wagi i niby taką zamówiłem na ole ole nawet zdjęcie się zgadzało. Przysłali mi niestety drugą generację.
Zdziwiłem się bardzo że SH wykryło i działa czytając wcześniejsze opinie że jest kombinowanie żeby działa, szkoda tylko że niepoprawnie. Myślę że problem w poprawnym odczycie (wspomniany źle postawiony "," ) jest po stronie SH. Widać że samsung coś zrobił z tym że aplikacja wykrywa i paruje się z wagą. Szukałem w necie czy ktoś ma taki sam problem ale nic nie znalazłem. Tylko znany już wszystkim walkaround. Mi Fit->Google Fit->Health Sync-> S Health. Co dla mnie osobiście jest totalnie bez sensu, bo jeżeli mam tak robić to mogę poprostu wejść na zwykłą wagę i później ręcznie sobie wklepać w SH. Ale to moje prywatne zdanie.
Pozdrawiam
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@KwaŚny Tak, jak napisałem Ci w pierwszej wiadomości pozostaje zgłosić sugestie.
0 Like
Members_izigoLa
First Poster
Opcje

Co ciekawe, aplikacja działała bez zarzutu z tą właśnie wagą drugiej generacji.

0 Like
Premizlaus
Navigator
Opcje
Też kiedyś mi dobrze apka pobierała wartości. teraz nie. Taki sam problem
0 Like
ksa100
First Poster
Opcje
Również mam bardzo podobny problem. Waga normalnie łączy się jako zarejestrowanie akcesorium ale wagi niestety nie wykrywa już w ogóle... Polecacie może jakieś inne wagi, które są na pewno wspierane oprócz wspomnianej wcześniej pierwszej generacji?
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@ksa100 3 dni temu zakupiłem OMRON Viva [HBF-222T]. Sparowana z SH, działa poprawnie, pomiary odkładają się w aplikacji.

Omron Viva.jpg

Sprawdź, czy cenowo będzie Ci odpowiadać.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Nabor86
First Poster
Opcje
Czy przez ostatni rok coś się zmieniło, czy problem wciąż jest aktualny?
0 Like
Members_N615tKJ
Journeyman
Opcje

mi Scale 2 działa już poprawnie z SH. Najpierw trzeba sparować wagę , SH.

• Otwieramy SH > hamburger (trzy kropki w prawym górnym rogu) > Ustaw. > Akcesoria 
  • Wchodzimy na wagę, żeby wyświetlała się waga
  • W SH wybieramy "Skanuj..." i powinien nam znaleźć MI SCALE2, klikamy na nią i powinna być dodana

Pomiar

1. Otwórz SH i wybierz Skład ciała (NIE naciskaj Rejestruj)
  2. Upewnij się, że wyświetlany jest wykres z wagą, a nie z mięśniami, czy tkanką tłuszczową
  3. Przy wyświetlonym wykresie wagi, wejdź na wagę Mi Scale2
  4. Jak waga zakończy Pomiar, to wykres na telefonie powinien mrugnąć
  5. Jakby po mrugnięciu nie pojawił się odczyt na wykresie, to wyjdź wstecz i wejdź raz jeszcze w Skład ciała

Dajcie znać, czy Wam działa.