Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Messenger-brak dźwięku przy udostępnianiu ekranu

(Temat utworzony: 10-12-2021 09:01 PM)
11062 Wyświetlenia
baobab_v16
Student
Opcje
Witam,
Zauważyłem problem odnośnie udostępniania ekranu podczas wideorozmowy w aplikacji messenger. Gdy udostępniam ekran komuś osoba ta widzi mój ekran natomiast nie słyszy dźwięku odtwarzanych aplikacji (przykładowo YT czy tik tok). Sprawdzałem zezwolenia tych aplikacji w ustawieniach i wydaje mi się być wszystko w porządku. Początkowo myślałem że to blokada że strony tik toka czy YT natomiast gdy ta sama osoba udostępnia ekran mi wszystko doskonale słychać na tych samych aplikacjach. Proszę o pomoc
0 Like
9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@baobab_v16  Witam

Rozumiem że chodzi o udostępnianie ekranu na telefonie poprzez aplikacje messenger?

baobab_v16
Student
Opcje
Tak dokładnie, chodzi o wideorozmowe na messengerze. Jeszcze nie wiem czy wina leży w ustawieniach aplikacji, telefonu, czy jeszcze gdzieś indziej, ale tak jak wspomniałem gdy ekran jest udostępniany przez osobę, z którą rozmawiam nie ma tego problemu a ja wszystko słyszę, natomiast kiedy ja próbuję udostępnić- ekran się udostępnia natomiast bez dźwięku
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@baobab_v16  Dobrze by było zresetować aplikacje poprzez wyczyszczenie danych aplikacji. 

Niestety często są różnego rodzaju problemy z messenger. 

majab2115
First Poster
Opcje
nie działa dalej co robic?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@majab2115, próbowałeś zrobić to, o czym pisze @PrzemekM?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
txfc
First Poster
Opcje
Mi też nie działa
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@txfc, co dokładnie nie działa, zdradzisz trochę więcej szczegółów? 🤔

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

ania3737
First Poster
Opcje
mam niestety ten sam problem, gdy ktoś udostępnia ekran z dźwiękiem normalnie wszystko slysze,a gdy ja to robię to nie slychac dźwięku, gdy udostępniam ekran na discordzie wszystko slychac tylko na messengerze mam ten problem
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@ania3737, poszperałem w internecie i ten sam problem dotyczy również innych Androidów oraz iPhone'ów. Na YouTube można znaleźć wysyp krótkich filmików, które niby pomagają naprawić ten problem, ale większość z nich jedynie pokazuje, jak włączyć udostępnianie ekranu, czyli problem jest bardzo popularny, a ludzie po prostu chcą nabić sobie wyświetlenia.

Znalazłem filmik, gdzie mówi się coś więcej, ale nie wiem, czy to cokolwiek pomoże: https://www.youtube.com/watch?v=navpJKG3vmI

Myślę, że jedyne rozwiązanie to zgłaszać problem do twórcy aplikacji, firmy Meta.

Witaj na Forum Samsung!