Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

Material You w OneUI 6

(Thema erstellt am: 02-02-2024 10:34 PM)
1150 Anzeigen
T0maszzz
Explorer
Optionen
Cześć, od czasu aktualizacji mojego A52s do Android 14 (OneUI 6) przestało działać Material You - w aplikacjach Samsunga wszystko działa idealnie, ale w aplikacjach zewnętrznych, konkretnie od Google, używany jest tylko domyślny niebiesko/szary kolor, jakby Samsungowa Paleta Kolorów była dla Google niewidoczna. Osobiście bardzo dużo uwagi przykładam do estetyki wyglądu urządzenia,
więc takie coś jest dla mnie nie do zaakceptowania i jest co najmniej irytujące. Zna ktoś może sposób na rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję 🙂
0 Likes

1 Lösung

Akzeptierte Lösungen
Lösung
PatrykF
Expert
Optionen

@T0maszzz Spróbuj zmienić kontrast w opcjach programisty. Jak włączyć opcje programisty:

Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (naciśnij kilkanaście razy aż pojawi się powiadomienie).

Następnie:
Ustawienia > Tryb programisty > Kontrast > Zmień na średni > Zmień na standardowy.

Lösung in ursprünglichem Beitrag anzeigen

8 Antworten
Lösung
PatrykF
Expert
Optionen

@T0maszzz Spróbuj zmienić kontrast w opcjach programisty. Jak włączyć opcje programisty:

Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (naciśnij kilkanaście razy aż pojawi się powiadomienie).

Następnie:
Ustawienia > Tryb programisty > Kontrast > Zmień na średni > Zmień na standardowy.

T0maszzz
Explorer
Optionen
Działa pięknie, w prawdzie teraz cały Google ma czerwony motyw, ale działa. Dzięki wielkie :smiling-face:
0 Likes
MrDar1o
Journeyman
Optionen
Niestety nie działa, kolor zmienia się na różowy/czerwony bez względu na kolory Material You.
0 Likes
T0maszzz
Explorer
Optionen
Właśnie o tym pisałem 😊 Mówiąc "działa" miałem na myśli że nie wyświetlają się szare kolory już
0 Likes
niewiem999
Explorer
Optionen
Cześć , też macie problem z aplikacjami które mają interfejs material you że nie zmieniają kolorów zgodnie z ustawieniami ? 

image

image

image

PrzemoL82
Helping Hand
Optionen
Z aplikacją samsunga nie ma problemów, jeżeli używasz wiadomości Google to nie będzie ona zmieniać się wraz z motywem.
0 Likes
niewiem999
Explorer
Optionen
chodzi mi ogólnie nie tylko wiadomości google
0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Optionen

@niewiem999, wychodzi na to, że aplikacje i usługi oparte o Material You Design nie lubią się z paletą kolorów. Korzystam z klawiatury Google i zauważyłem, że w jej przypadku nieco pomaga wybór dynamicznego motywu w ustawieniach klawiatury, ale wciąż nie jest to 100% dostosowanie do motywu palety kolorów.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.