Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mapy google/ historia lokalizacji

(Temat utworzony: 14-06-2022 01:26 PM)
695 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje
Witam
Może ktoś będzie w stanie mi pomóc:
Aplikacja ma włączoną historię lokalizacji, tel do lokalizacji używa zarówno GPS jak i danych komórkowych.
Zauważyłem jednak że w przypadku braku dostępu do danych komórkowych (np brak karty sim) tel nie zapisuje położenia (teoretycznie powinien, w końcu GPS jest niezależny od danych komórkowych). Po wejściu w historię podróż to połączone ze sobą linią prostą punkty w których tel miał dostęp do internetu (np przez wifi). 
Można to jakoś ustawić aby tel w historii zapisywał jednak swoje rzeczywiste położenie nawet jeśli nie zawsze będzie miał dostęp do sieci?
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Auel  Witam

Idealnie tak jak przebiega droga przemieszczania telefonu zapisywać będzie w trybie nawigacji, natomiast po wyłączeniu zapisywane są tylko przybliżone połażenia, ma to związek z tym że aplikacje w tle są usypiane i np. gdy w danym miejscu uruchomimy telefon aby coś sobie poprzeglądać zapisywane jest położenie konkretne a później łączone liniami prostymi.

W telefonie musi być karta sim, ponieważ dane zapisywane są na serwerach google, sam GPS służy do określenia samego położenia.

Auel
Navigator
Opcje
Nie można tego ustawić tak aby w przypadku braku karty tel zapisywał dane lokalizacyjne z GPS, a po połączeniu z internetem przesyłał je na serwery Google?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Auel  Nie ma takiej opcji

Auel
Navigator
Opcje
A nie wiesz może co spowoduje zmiana ustawień w dostępie map Google do lokalizacji? Tzn domyślnie mają przyznany dostęp tylko podczas korzystania z aplikacji. Co da ustawienie dostępu przez cały czas?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Auel  to że będą miały dostęp do lokalizacji cały czas, nawet gdy nie będziemy używać map

0 Like
Majkop89
Apprentice
Opcje
Hej, 

image

Powie mi ktoś jak to ogarnąć? Reset był, nic nie pomaga, szukałem co chwilę w ustawieniach nic nie znalazłem. Jak włączyć historie lokalizacji ? Niby pierdoła ale dla mnie przydatna rzecz a nie mogę nic zrobić. Może ktoś miał taki problem i go rozwiązał. 
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj włączyć historię lokalizacji z poziomu aplikacji Mapy Google. Otwórz aplikację i przejdź kolejno do: ikonka konta > Twoja oś czasu > trzy kropki > Ustawienia i prywatność > Ustawienia lokalizacji.